Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Christina Agata

Książki w których straszy

Polecane posty

Gość Christina Agata

Witam serdecznie pochłaniaczy literatury. Szukam jw. książek, w których tematyka dotyczy nawiedzonych domów, zamków i innych miejsc. Może być na powaznie, może byc z humorem. Uwielbiam troszeczke sie pobac, nawet jesli na koniec okaże sie, że nic nie straszyło. Doradźcie cos proszę. Przeczytałam juz: 1. Stafana Dardę (Czarny wygon, starzyzne itd.) - w moim mniemaniu najwyższa ocena! 2. Zbiegniew Nienacki "Pan samochodzik i niesamowity dwór". 3. Obejrzałam nawet film: "Nawiedzony dwór" z Eddiem Murphym. Szukam jednak książek w których jest jakaś zagadka, tajemnica, niesamowitości. Żadnych wampirów. Lubie tez klimaty starej Anglii, Irlandii, starych domów, zamków. Uwielbiam Margit Sandemo w jej opowieściach sa takie własnie niesamowitości (przeczytane wszystko). Mam nadzieje, ze znajde osobe, która wie o co mi chodzi i dopomoże trochę. Moga tez byc dobre thrillery cos jak Charlotte Link. Moge dopomóc tym samym i podzielic sie swoimi doświadczeniami - np. doradzic dobra literaturę. Pozdrawiam i czekam na fajne propozycje.

Gość Christina Agata
dodam jeszcze, ze czytałam tez Chmielewskiej: 4."Nawiedzony dom", I 5. Agathy Raisin: "Agatha Raisin i nawiedzony dom" - nic szczególnego.

Gość gość
książki mnie z reguły nie straszą, ale "Solaris" Lema był ach.....

Gość gość
i jest poniekad o nawiedzonym domu, a wlasciwie stacji badawczej;)

Gość Christina Agata
Dziekuję bardzo za radę. Na pewno zwrócę na nią uwagę :D Czy mógłby jeszcze ktoś cos polecic?

Gość bory tucholskie
Osobliwy dom pani Peregrine---- ale nie wiem, czy Tobie przypadnie :P

Gość gość
worek kości Kinga

Gość bory tucholskie
Duchy. Historie o nawiedzonych miejscach i ludziach - reportaż

Gość Christina Agata
Dziekuję. Solaris to fantastyka - nie przepadam, "Osobliwy dom..." - rzeczywiscie nie dla mnie (przeczytałam wstep i recenzje). Kinga - troche czytywałam, ale jest jak dla mnie troszke zbyt okrutny. Nie lubię ćwiartowania ludzi i takich tam rzeczy, za bardzo przezywam. Mimo to bardzo Wam dziekuje za zainteresowanie i pomoc. Teraz zabiore sie za szukanie tych historii nawiedzonych miejsc.

Gość gość
to jest ksiazka ponadgatunkowa, metafizyczna, technologia jest tam tylko dekoracja kwiatuszku

Gość gość
No dobrze. I tak ta książka ciągle mi sie przewija przed nosem przy różnych okolicznościach, więc to znak żeby ją przeczytać. Jestem bardzo zachłanna na czytanie wiec temat nadal otwarty :D

Gość gość
przeczytaj "I nie było już nikogo" Agathy Christie, może to nie do końca o duchach ale bardzo fajne

Gość gość
heather Graham - nawiedzony dom heather Graham - Mordercza gra polecam!

Gość gość
Dzięki wielkie :D Każda kolejna propozycja mile widziana.