Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trądzikowa

Trądzik jakie hormony zbadać

Polecane posty

Gość trądzikowa

Witam, borykam się z uporczywym, długotrwałym trądzikiem. Parę lat temu robiłam badania na hormony, przy okazji ustania miesiączki spowodowanego stresem zw. z wyjazdem za granicę i wtedy te hormony wyszły mi w normie (nie pamiętam dokładnie które hormony badałam), ale chciałabym powtórzyć to badanie, ponieważ żaden antybiotyk nie pomaga na mój trądzik (dają tylko krótkotrwałe efekty). Jakie hormony powinnam zbadać? Chcę to zrobić przed pójściem do endokrynologa, tak żebym już mogła pokazać mu wyniki jak pójdę - wizyta kosztuje 150zł :/

Gość trądzikowa
proszę o pomoc

Gość gość
testosteron wolny, progesteron, tsh w sumie to przydaloby sie praktycznie wszystkie :/ zreszta i tak nie bedziesz wiedziec w ktorym dniu cyklu itd..

Gość trądzikowa
ale pewnie w laboratorium będą wiedzieć...

Gość trądzikowa
ale pewnie w laboratorium będą wiedzieć, w który dzień cyklu...

Gość gość
Hej ja miałam trądzik i twarz mi się pociła taki jakby tłuscz się,lał ustąpił po zbadaniu prolaktyny wiem że miałam podwyższony poziom i bromergon pomógł dodatkowo miałam na to poczatkowo delacin T, jakoms maść, potem dostałam epicho żel wraz z zinerytem strzał w 10 a na koniec antybiotyk aknemycin czy coś takiego i epicho mam czystą i bez leków u mnie to sprawa prolaktyny była jestem pewba bo potem mi ustło zrób z obciążeniem, ja mam hashimoto to też problem był zrób TSH

Gość Skoczka123
Jak już będziesz wiedzieć to ja do walki polecam epiduo :)

Gość trądzikowa
Epiduo już miałam... w ogóle miałam bardzo dużo różnych leków, nic nie pomaga na dłużej. A ja chcę zlikwidować przyczynę, a nie tylko załagodzić problem... :/

Gość gość
ostatnio czytalam ze przy podejrzeniach endykronologicznych przyczyn tradziku nalezy zbadac: DHEAS, testosteron całkowity i wolny, stosunek LH/FSH (powienien byc 1/1 )i te wszystkie badania w fazie nieowulacyjnej, najlepiej 3-4 dzien miesiaczki ale na Twoim miejscu zeby byc pewna na sto procent i wykluczyc wszystko zbadalabym jeszcze TSH, FT4 i prolaktyne srednio kazde z nich kosztuje 25 zł wiec z 200 stowki musisz przygotowac:/

Gość gość
Tak zgazam się z koeżanką powyżej też mi się pot lał z twarzy i miałam hashimoto i podwyższony pozom prolaktyny bromergon strzał w 10 obniżył i dodatkowo zineryt z epicho teraz mam aknemycin i epicho żel strzał w 10 po zaprzestanu nie wraca, chyba byliśmy u tego samgo lekarza hehe