Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dina0022

RANY MIĘDZY POŚLADKAMI I NIE TYLKO PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość dina0022

Witam. Mam 22 i od paru dni borykam sie z bardzo nieprzyjemnym problemem. Między pośladkami nad o***tem zrobiła mi się rana, która boli przy rozciąganiu pośladków,tak jakby pękła mi tam skóra, zaczerwienienie i malutkie krostki do tego mam krostki koło macicy. Zaczeło mi się to w ostatni dzień okresu. Wczoraj byłam u ginekologa swierdził zapalenie mieszka włosowego, dał antybiotyk w żelu, jednak rana miedzy pośladkami się nie goi. Dziś byłam u lekarza rodzinnego kazał mi brać ten entybiotyk i powiedział, że on dopiero zacznie działać, bo biorę go od wczoraj wieczorem. Dodam, że od dwóch dni mam zaparcia możliwe, że to nerwowe? Strasznie się denerwuje i panikuje, bo naczytałam się różnych rzeczy w interencie. Proszę o jakieś rady!!!???

Gość Bashmi
Zaparcie może być po antybiotyku. Weź sobie Lakcid lub zjedz jogurt z żywymi kulturami. Jeśli zrobi się ropień, trzeba będzie zoperować :(

Gość gość
staraj się pić sporo wody, ogólnie płynów, i np. siemię lniane zacznij spozywać może? staraj się unikać cukrów, jeść warzywa, one mają błonnik. a jeśli chodzi o podrażnienie, to po każdym wypróżnieniu a także w ciągu dnia możesz dodatkowo przecierać podrażnione miejsca chusteczką dla dzieci, jakąś nawilżającą, delikarną. z rossmanna babydream są dobre i te mogę z czystym sumieniem polecić do takiej podrażnonej skóry.

Gość gość
Golenie wyszlo nie na zdrowie:-)

Gość dina0022
właśnie jem bardzo mało owoców i warzyw, praktycznie wogóle ich nie jem, postaram się to nadrobic.

Gość gość
To wygląda na grzybicę , kup w aptece jakiś lek albo maść na grzybicę.

Gość dina0022
tak, właśnie byłam u dermatologa i dostałam antybiotyk i maść na grzybicę i zaczeło pomagać