Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elektrolotek1122

Wymioty w nocy

Polecane posty

Gość elektrolotek1122

mój synek ma 20 mcy, dzis w nocy wymiotował 2 razy, zwrócił obiad, mleko z kolacji i jabłko z podwieczorku. nie strawione. Potem rwało go raz czy 2 ale nocka juz była spokojna. troszke w nocy popił wody, rano też. Ale dzis jak dałam mu mleczko to po dwóch łykach miał odruch wymiotny. Dostał wodę z cukrem. Elektrolitów pic nie chce. i w ogóle jesc dzis nie chce. pije tylko. nie wiem co było przyczyną wymiotów ale wżłobku dzis sie pdoobno 3 dzieci z tych samych pwoodów odwołało. moje pytanie jest skoro juz nie wymiotuje to do lekarza sensu nie ma isc prawda? jest wesoły, rozrabia tylko jesc nie chce. i kolejne pytanie co mu dac na obiadek by nie drażniło żołądeczka??? do picia tylko woda??? mleka juz nie dam jak narazie.

Gość elektrolotek1122
up!!

Gość gość
Na "obiadek" by nie drażniło "żołądeczka" daj mu ryz i jakies gotowane mieso :P

Gość gość
o przepraszam : "miesko" :P

Gość gość
za chwileczkę pewno przegoni go sraczeczka :D:D przygotuj się na liczne kupeczki bo wymiotki to nie wszystko przy jelitóweczce :P

Gość gość
Ryż, marchewka i drobiowy pulpecik

Gość gość
I daj mu jakiś acidolac czy inny probiotyk

Gość elektrolotek1122
dzięki za rady ale nie potzrebne te złośliwości..... kiedy nalezy isć do lekarza??? wlasnie juz raz go przeczysciło przedchwilą....

Gość gość
Kochaniutka nie ma co czekać. Sama nie stwierdzisz co dziecku jest, po co ma się tak męczyć biedaczek. Idź do lekarza jak najprędzej, bo może być to coś poważnego. Z małym dzieckiem trzeba bardzo uważać przy biegunce, czy wymiotach, bo grozi to odwodnieniem organizmu. Podaj dziecku jakiś probiotyk, by zatrzymać na chwilkę jego złe samopoczucie i idź do najbliższego lekarza, najlepiej takiego co zna już dziecko. Przebada je, powie co się stało, może przepisze leki, a Ty będziesz spokojniejsza.

Gość gość
Nie obruszaj sie ;) ... samo sie nasuwalo ;) Do lekarza gdybys widziala ze jest ewidentnie oslabiony i zadnego pokarmu nie toleruje. Duzo zdrowia dla malucha ! :)

Gość gość
ja też bym poszła małe dzieci bardzo szybko się odwadaniają

Gość gość
a goraczkuje? bo przy anginie moga wystapic wymioty moj syn tak mial

Gość gość
ale ludzie lekarz nic nie pomoże, to jest wirusowe i nie ma na to leków, co najwyżej lekarz każe podawać eletrolity, pokarmy zatwardzające i probiotyki, co ma lekarz badać? zastanówcie się! do lekarza się idzie wtedy gdy dziecko słabnie, odwadnia się i wtedy zwykle podłącza się kroplówkę ale i tak nie ma na to żadnych leków, mam dwoje dzieci już teraz starszych ale co roku a nawet po 3-4 razy w roku każde to przechodziło i nadal przechodzi, a także ja i mąż ale u lekarza byłam tylko raz kiedy dziecko mi się osuwało z rąk, kilka razy dzwoniłam do szpitala zapytać, ale zawsze ta sama odpowiedź, proszę podawać wodę, zero soków, owoców i czekać, jak będzie temperatura, duże osłabienie przyjechać na kroplówkę, tobie sie to 1szy raz zdarzyło??

Gość gość
ja bym jeszcze nie szla do lekarza. podaj smecte, odrobinke w strzykawce (ja podaje razem z rozgazowana cola - swietnie zabija smak okropienstwa, a te kilkadziesiat ml coli raz na rok albo i rzadziej nie zrobia dziecku krzywdy - daje 2 ml smecty i 2 ml coli i tak co 30 minut) nie wiecej bo zwroci! picie podawaj malenkimi lykami. na obiad moze dzis nic nie jesc, pewnie apetytu brak. ale jakby chcial to podaj odrobine ryzu gotowanego, albo troszke bulki do "dziubania". zero mleka i mlecznych potraw, typu serek, kaszka. do lekarza poszlabym jesli wymioty by sie utrzymywaly nadal (do jutra) biegunka bylaby bardziej uciazliwa, typu 8-10 kup na dobe, dziecko nie chcialoby pic. jesli jedna albo wszytskie te okolicznosci by wystepowaly poszlabym do lekarze. jesli pije to jest ok. jesc nie musi, ale musi pic, jak najwiecej ale malenkimi dawkami. u nas zawsze sprawdza sie ta smecta, po 3-4 dawce biegunka ustaje i wtedy wprowadzam probiotyk.

Gość elektrolotka
No własnie on tylko 2 razy w nocy zwymiotował i dzis niedawno jedna sraczka. cofneło go na smak mleka ale nie zwymiotował tylko wypluł. Pije ładnie i duzo, zjadł pół banana. rozrabia jest pogodny. Mój lekarz zaleca małe ilosci czarnej herbaty. wiec chyba tragicznie nie jest.

Gość elektrolotka
chyba,ze jelitówka ma tendencje do rozkręcania się.... a ja sie nie znam, bo nie miałam nigdy ani dziecko a ni mąz...

Gość gość
każdy może przechodzić inaczej jelitówkę starszy syn w piątek 2x rzyg w przedszkolu gorączka, bóle stawów leżenie w łóżku w domu w nocy wymioty, w dzień biegunka i tak 3 dni, młodszy syn 1x rzyg w nocy i dwa dni biegunki, ja zero rzygów ale 2 dni na kibelku :d mąż samo rzyganie przez 3 dni :D

Gość elektrolotka
ojezu współczuje waszej rodzinie...nieżle... no narazie widze spokój, bez zmian, bez rzygów, bez sraczki... chyba,że jak cos zje to go pogoni. ale jak od wczoraj 22-ej nie ma juz rzygania to chyba raczej nie wróci..co?