Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąza 30 latki

Polecane posty

Gość gość
Ja odstawilam tabletki w maju tego roku (po 9 latach), na poczatku lipca bylam juz w ciazy. Mam 37 lat i to jest moje 1 dziecko. Jeszcze planuje jedno przed 40 hehe. Jezeli jestes zdrowa to nic nie stoi na przeszkodzie zeby miec dzieci po 30. A jak sie ma problemy to i mlody wiek nie pomoze.

Gość gość
odstawiam i zdaję się na los!

Gość gość
powodzenia, a ciąża i poród jest OK, ciąża ma lepsze i gorsze tygodnie a poród trwa max 1 dzień - czym jest 1 dzień bólu w porównaniu do posiadania dziecka?

Gość gość
Tu 35-latka: My się jeszcze wcale nie staramy - dopiero o tym myślimy. Najpierw muszę dokończyć doktorat - wiem, że ciąża może przebiegać w sposób utrudniający koncentrację, więc najpierw chcę złożyć całą pracę i poczekać na recenzje, a dopiero potem przestaniemy się zabezpieczać. Czyli pewnie za jakieś pół roku najwczesniej.

Gość gość
Ulżyłeś sobie życzliwy gościu z 15:08? Dbaj o swoje zdrowie i swoja rodzinę, a nam pozwól cieszyć się swoim życiem :)

Gość gość
Powinno się odczekać pół roku po odstawieniu tabletek, tak powiedział mój lekarz.

Gość gość
Kwas foliowy powinnaś brać minimum 3 mies. przed staraniem się o ciążę. Nie słuchaj głupich rad, że już do dzieła. Jeśli bierzesz kwas foliowy od niedawna, to w ogóle nie zabezpieczy on płodu od choćby rozszczepu. Poczytajcie trochę dziewczyny, zanim zaczniecie radzić. To że miałyście szczęście i zdrowe dziecko, nie oznacza że każda takie będzie miała.

Gość gość
dodam,że zdrowo się odzywiam już od dawna, wiec zapewne dostarczam witamin rownież poprzez żywność

Gość gość
a właśnie, że "do dzieła". zapytajcie swoich matek czy brały kwas foliowy przed waszym poczęciem. dobrze, żeby go brać,ale nie przesadzaj, ze jak nie to zaraz dziecko chore będzie. Jakby tak było to wszystkie ciąże "wpadkowe" powinny być ciężko chore.

Gość gość
no właśnie!! :)))))))))))

Gość gość
dawniej kobiety niebraly kwasu foliowego.jestem w ciazy i od kiedy sie dowiedzialam biore kwasa foliowy i magnez bez witamin bo przeciez sa owoce warzywa a nie faszerowac sie lekami.ja bralam tabletki2lata i dopiero po10miesaiacach udalo mi sie zajsc w ciaze ale roznie to jest jedne zaraz po odstawieniu zachodza drugie pozniej