Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna mama 27

co zrobic aby niemowlak robl kupki bez czopkow

Polecane posty

Gość bezradna mama 27

moj synek nie wyproznia sie. Wszystko zaczęło sie jak skończył dwa tygodnie. Herbatki nie pomagają woda przygotowana tez nie, termometr tez nie. Pediatra zaleciła dawać mu czopki jak nie wyprozni sie przez 4dni i tak daje mu te czopki co 4dni bo sie nie wyproznia. Najpier czopek działał od razu teraz trzeba czekać ok godziny zeby poszło. Karmie go piersia i dwa lub raz na dobę daje mu 50ml mm. Najpierw bebilon ale niedawno zmieniła na nan1 i jak nie bylo wyprozniania tak dalej nie ma. Jesli chodzi o moj pokarm to nie jem nic co zatwardza. Zreszta jak maly wyprozni sie po czopku to jest rzadka i ogromnych rozmiarów tak ze pampers nie moze pomieścić. Juz nie wiem co z nim robic bo masaż rowerki pomagają tylko na babki a jak bede mu serwować czopki co 4 dni to boje sie o jego jelita zeby sie nie rozleniwily. Moze ktos byl w podobnej sytuacji i ma jakies dobre rady. Bo juz nie wiem co robic zeby moj synek sam sie wyproznial

Gość bezradna mama 27
dodam jeszcze ze po tych 4 dniach zaczyna stekac i preżyc. jest niespojony nozki trzyma podkurczone

Gość gość
sab simplex (działa na kolki ale także może powodować rozwolnienie, powinien uregulować sytuację w brzuszku)

Gość gość
Zmień też mleko mm.

Gość gość
dziwna pediatra ,bo większość dzieci nie wypróżnia się regularnie w tym okresie życia i nikt im czopków nie pakuje ,ja z pierwszym dzieckiem też poszłam do lekarza bo nie robił kupy ponad tydzień,ale pediatra mnie uspokoiła że jak pierdzi i nie pręży się to jest ok ,zaleciła pić mi sok jabłkowy i kupa pojawiała się raz w tyg ,z drugim synem nawet do lekarza już nie szłam ,tylko też piłam sok jabłkowy nie dużo oczywiscie aby nie przedobrzyć w drugą stronę ,zmień to mleko modyfikowane np na hipp jest bardzo dobry ,rób masaże brzuszka ale nie pakuj czopków ,jak będzie mial kolki to coś podaj .

Gość bezradna mama 27
oprocz tego daje esputkon na brzuszek bo go boli

Gość gość
Moja coreczka nie wyprozniala sie sama do 11 tyg. U nas byl termometr, miala za slabe miesnie brzuszka i nie umiala przec, nikt mi nie umial pomoc, zmieniliśmy mleko na enfamil i jak przyszla pora na kupie to zamiast pomagac jej dalam viburcol uspokajający i rozkurczajacy czopek, noc jakoś przespala a rano sama zrobila kupke i tak juz zostali ale. To byly potworne tygodnie

Gość gość
Autorko, dzieci piersiowe moga robic kupe bardzo rzadko. Moj robil do momentu wprowadzenia stalego pozywienia kupe raz na tydzien - kupa byla tak wielka, zemusialam ja lapac w tetre poza pampersem :) tez sie prezyl I sapal, ale to dlatego, ze mial jeszcze slabe miesnie I nie umial jej wyprzec. Jesli kupa nie jest kroliczym bobkiem, to nie jest to zaparcie. Teraz jestesmy juz na etapie marchewki I ziemniaka I niestety smierdzaca kupa jest codziennie. Ciesz sie rzadkimi pachnacymi mlekiem kupami, bo smrod dopiero sie zacznie :)

Gość gość
Bebilon comfort- dziala jak ta lala.

Gość gość
Windi kup w aptece. Wkładasz mała rurkę do pupy i dziecko od razu się odgazowywuje i najczęściej przy tym od razu kupę robi. Takie małe dzieci często nie potrafią robić kupy, jest to dla nich skomplikowane bo jednocześnie muszą przeć i rozluźnić o***t i tego nie potrafią. Ja stosowałam windi u mojej córki do 5 miesiąca na kolki. Co jakiś czas testowalam czy potrafi już sama zrobić kupę bez placzu/jekow.

Gość gość
narazie kupiłam mleko hip comfort co.biotic

Gość gość
moj malutki juz robi kupki ale napisze dzieki temu bo moze innej mamie sie przyda :) zmienilam mleko ale to juz pisalam dodatkowo zmienilam kropelki na kolke i daje mu teraz bobotic i pije codziennie 3 szklanki swiezego zrobionego soku z marchwi jablek i burakow czerwonych. efekt taki ze mlody robi kupki co 2 dni:D:D:D

Gość gość
Tez chciałam zacząć od tego, żebyś zmieniła pediatrę, bo taki co ładuje dziecku czopki raz na 4 dni kończył chyba medycynę przez internet...

Gość gość
Ponoć raz na 5 dni może byc normą. Mój po zmianie mleka tak miał. Na początku się wystraszyłam i dałam czopek po 4 dniach. ALe nie można tak ciągle i przeczekałam. Załatwił się po 6 dniach a potem co 4 dni. Też się robił czerwony i było widac, że to dla niego wysiłek. Wiem, że kupka była inna w zależności od mleka mm, bo tez dokarmiałam. Kup bebilon comfort na kolki i zaparcia.