Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podawanie żółtka niemowlakowi

Polecane posty

Gość gość

Kiedy zacząć podawać żółtko? córka ma skonczone 7 mc, skończyliśmy właśnie 2miesieczne podowanie glutenu (gotowałam kaszke manna) teraz chciałam wprowadzić to żółtko, tylko jak kiedy i ile:)) niby pół żółtka co drugi dzien, ale przez jaki czas? jajka takie sklepowe dawałyście?? niemam dostępu do "wsiowych" obiadki jada w złobku czy takie jajko można dać do deserku słoiczkowego??

Gość gość
Po 6 miesiącu daje sie pół żółtka 2 razy w tygodniu.

Gość gość
Zoltko do deseru? A ty byś jadła owoc z żółtkiem?

Gość gość
nie mam dostępu do "wsiowych" - nie wiem gdzie mieszkasz ale może poszukaj w internecie gdzie w Twojej okolicy można dostać "wsiowe" jajka, na pewno ktoś takie sprzedaje.

Gość gość
jak syn mial 6 miesiecy to wcinal jajecznice na maselku lub jajko na miekko uwielbial i lubi do tej pory, zero uczulen,, skaz i innych dziwnych rzeczy

Gość gość
a i my mielismy wsiowe jajka wlasnie a nie jakies nie wiadomo skad podawalam co drugi dzien i nadal tak daje

Gość gość
pół żółtka co 2 dni podawałam według zalecenia lekarza do zupki rozgniatałam lub miksowałam.

Gość gość
ugotuj jajeczko na miekko i lyzeczka wybieraj z srodka żoltko ja tak dawalam swojej corce ,tera ma rok i normalnie jajko na prawdziwym maselku jej smaze

Gość gość
Jak ja akurat nie mam jajek ze wsi to ostatecznie szukam w sklepie na półce jajek które mają opis "jaja ekologiczne z wolnego wybiegu" są one co prawda droższe ale zdrowsze.

Gość gość
Zawsze mozna popytac u znajomych,ktos gdzies ma "wsiowa"rodzine :P Zoltko mozna dawac w 7 miesiacu,na poczatku dodawalam do zupki ugotowane,potem surowe jak sie scielo,czasem gotowalam budyn.