Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fotograf lekko profi

Dalczego tego nie rozumieją

Polecane posty

Gość gość
bo zwyczajnie nie znaja sie na fotografii dlatego ja bym sie nie podjela pstrykania komus slubu bo wiem z gory jak musialyby one wygladac a to nie dla mnie potem siedz czlowieku godzinami przy Ps i obrabiaj bo temu to a innemu tamto ...

Gość foto toto
Witam zgadzam się w 100% że z klientami do 1500zł tak pi razy drzwi są zawsze największe problemy, podpisuję się pod tym co napisali tutaj fotografowie od siebie dodam jeszcze bardzo denerującą manierę targowania się przy odbieraniu zdjeć, od kiedy podniosłem ceny w 2010 tego typu problemu się skonczyly pozdr.

Gość gość
o proszę, jak się panowie fotografowie ładnie wspierają :D

Gość gość
ujdzie, ale nie obrabiaj tak zdjęć, bo to tragiczne

Gość taki tam zenek
To, że nie rozumieją to jedno, a to że mają pretensje to po prostu chamstwo.

Gość gość
A co myślicie - jako profesjonaliści - o zdjęciach tego fotografa: http://www.iwaszko.com.pl/pl/ Bo się poważnie zastanawiam...Ale ciekawa jestem opinii innych, zwłaszcza osób, które się na tym znają.

Gość gość
a ten fotograf to chyba ma brata dentyste ,bo na każdym zdjęciu zęby a reszta to tło

Gość juzposlubie
A ja miałam fotografa za 1000 zł i też jestem zadowolona.. nie lubię zbyt mocno poprzerabianych w fotoszopie bo to strasznie sztuczne jest i w życiu nie wydałabym na fotografa więcej niż 2500 tys bo dla mnie to smieszne jest. Zdjęcia to zdjęcia tak na prawdę nikt poza wami nie będzie się nimi podniecał :D

Gość gość
Dobry fotograf robi takie zdjęcia które są profesjonalne z zarazem podobają się klientom. Chodzi o to, że fotograf podczas zdjęć musi zwracać uwagę na to jak układa się suknia panny młodej a jeśli jest zawinięta to powinien ją poprawiać. Mój fotograf nawet robaki z sukni strzepywał albo trawę która mi się przyczepiła byleby nie wyszło to na zdjęciu jako plamy. Moja koleżanka miała cały obcas w piasku bo nie zauważyła że przykleiła jej się jakaś ziemia czy piasek ale fotograf nie podpowiedział jej żeby wytarła a przecież musiał to widzieć. Fotograf musi zwracać na takie szczegóły i nawet jeśli widzi że kwiatek na głowie albo welon źle się układa to musi powiedzieć o tym i zrobić tak żeby było ładnie. Co z tego że będzie ładne światło jak młoda zamknie oczy a fotograf nie powtórzy kilka razy tego samego ujęcia wtedy klapa

Gość gość
Takie poprawianie sukni, czy ustawianie panny młodej to tylko podczas sesji plenerowej, ewentualnie w czasie przygotowań. Podczas ślubu i wesela nie ma czasu na takie poprawki, no chyba że chcecie żeby fotograf ingerował chodził za wami krok w krok i ingerował we wszystko co się dzieje dookoła.

Gość gość
przy obróbce zdjęć mozna zdjąć błoto z buta czy plamy z sukni

Gość gość
A ja nie rozumiem, czemu się oburzacie? Nie chcecie klientów za 1500 zł, to zacznijcie cennik od 3000, będziecie mieli takich klientów jakich sobie wymarzycie. Nie rozumiem tego kompletnie, ja np nie znam się na zdjęciach, chcę, żeby zdjęcia podobały się MI, a nie samozwańczemu artyście, jakieś tam balanse bieli i inne bzdury mnie nie obchodzą. A zarówno zdjęcia za 1500 jak i za 5000 mogą mi się podobać, albo nie, bo nie od ceny to zależy tylko od ogólnego efektu. Chcecie robić artystyczne zdjęcia, proszę bardzo ale pamiętajcie, że nie każdy klient jest artystą i zrozumie waszą 'wizję'. Większość chce mieć ładną pamiątkę z wesela, a nie dzieła sztuki. Ale co ja tam wiem, nie rozumiem przecież fotografów weselnych artystów...

Gość kasia1003
obejrzalam sobie portfolio tego goscia - http://www.iwaszko.com.pl/pl/ - ktos sie pytal :) sama fotografuje zawodowo, troszkę inaczej podchodzę do reportażu, lubię ludzi i u mnie się sporo dzieje (mozecie zobaczyc na www.pawliczka.net) ale te zdjęcia też mi się podobają, dobra edycja/wybór na stronę, nie wiem tylko jaka cena.

Gość gość
u iwaszki duzo zdjęć to ujęcia zębów u ciebie to te na pierwszej stronie pokazuje pannę młodą w okropnej sukni ,inna panna młoda która trzyma dziecko widać jak tłuszcz wylewa się pod pachami,szczerze to nie wziełąbym ciebie ani jego

Gość gość
pawliczka znowu szuka klientów

Gość gość
wcale sie nie dziwie ze szuka klientów,jak zamieszcza takie zdjęcia na swojej stronie,ja bym sie bała że jakieś brzydkie zdjęcie wsadzi na swoją stronkę

Gość gość
A ja do dziś pamiętam zdjęcia ze slubu koleżanki, były powalające, chciałabym mieć jej fotografa... nie było ich dużo, ale jakie. I powiem Wam, nawet 7000 bym zapłaciła... Jak fotograf może, powinien zwracać uwagę, czy nie mam głupiej miny na zdjęcu