Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiktoria1006

Badania płodności

Polecane posty

Gość Wiktoria1006

Hej straramy się o dziecko już dwa lata i nic... A gp kazał mi kupić termometr i mierzyć temperature :( przecież po takim czasie powinien wysłać od razu na badania ... nie wiem gdzie jeszcze mogę się z tym udać proszę o odp.

Gość gość
Powinnaś wymusić na GP skierowanie do najbliższej Assisted Conception Services Unit jest to przy dużych szpitalach najczęsciej tam gdzie jest oddział ginekologii. Tam wykonają odp. badania. Na wizytę najczęściej czeka się kilka miesięcy, więc na początek twój partner niech poprosi GP o skierowanie na badanie nasienia. Powiem Ci szczerze, że u nas same badania trwały rok i nic z nich nie wynikało, więc dostaliśmy skierowanie na invitro i oczekiwanie w kolejce na kolejne 1.5 roku. Mieliśmy już dość czekania i poszliśmy prywatnie no i po 6 miesiącach już byłam w ciąży :). Dla samej siebie możesz wybrac się prywatnie na badanie AMH u mnie już po pierwszej wizycie prywatnie wyszło, ze tu jest problem a państwowo po roku nic.

Gość gość
dzięki za odp chyba rzeczywiście będę musiała pójść do gp jeszcze raz chociaż już wstyd bo tyle razy byłam i nic i znów masakra jakaś z nimi w tym kraju ale tym razem mu nagadam i tyle!!

Autorko 2 lata nieudanych staran to niie jest malo.. Dlaczego wczesniej nic nie robiliscie? Jakie badania...? Na poczatek usg, cytologia, wymaz plus badanie na chlamydie i uraplazme, badanie na wrogi sluz, badanie nasienia, mocz i krew, badania hormonalne w tym wazna jest prolaktyna i progesteron w 2 fazie cyklu, pelne badanie tarczycy plus TPO, Monitorowanie cyklu przy ewentualnej stymulacji clo. Gdy wczesniejsze badania beda ok Hsg...

Gość gość
ale po co? matka natura nie chce, żebyście się rozmnażali!!!