Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wirus hpv kłykciny

Polecane posty

Gość gość

Hej a wiec mam taki problem. mam wirusa hpv zaraziłam się nim nie poprzez kontakt sexsualny ponieważ mam stałego partnera a on chory nie jest. Byłam u Pani ginekolog która zapisala mi Solcogyn i heviran. solcologyn zużyłam juz 2 opakowania zauwarzyłam że skóra sie łuszczy w miejscach brodawek i że brodawki odpadaja. dziśaj byłam na wizycie kontrolnej babka stwierdziła że te leczenie mi nic nie dała i skierowała mnie do przychodni schorzeń sromu na laserowe usuwanie nie wiem jak w waszym przypadku mam dopiero 22 lata boje sie takiego zabiegu a po 2 nie stać mnie na niego. kupiłam dziśaj aldare bo poprosiłam babke o recepte. jak to było u was? aldara pomagała? na czym polega laserowe usuwanie brodawek? czy to w przyszłosci nie zaszkodzi mi w zajściu w ciąże? w wtorek umówiłam sie na konsultacje do innego ginekologa strasznie sie boje !!

Gość gość
czytałam też że ten wirus ma coś związane z odp***ością w ciągu 2 miesiecy straciłam 14 kg czy to tez ma jakis wpływ?

Skąd wiesz że twój facet nie jest chory? Robił badania? Przecież może być nosicielem ale nie mieć objawów. Co do reszty - nie wiem, nie mam HPV. Myślę że na te wszystkie pytania powinna ci odpowiedzieć ginekolożka. Jeśli nie masz kasy na zabieg (on nie jest na NFZ?) to trzeba było powiedzieć lekarce żeby zaproponowała ci inne leczenie, na które cię stać.

Gość gość
Z tego wiem to wymrażanie jest refundowane przez NFZ, ale trudno jest znaleźć miejsce gdzie to robią. Ja dostałam receptę na condylinę, ale nie miał mi kto tego aplikować, a samej w lustrze ciężko. Poza tym zdecydowałam, że lepiej wymrozić. Zanim znalazłam miejsce gdzie mogę wymrozić kłykciny zaczęły schnąć i zmniejszać się, aż w końcu zniknęły. Od tego czasu minęło pół roku i nie wróciły. Kluczem jest więc zwiększenie odp***ości organizmu, bo nawet po usunięciu mogą powrócić. Polecam suplement diety Chyawanprash i mleko z kurkumą (1/3 łyżeczki kurkumy na szklankę mleka) codziennie.

Gość gość
Tak mój chłopak robił badania nie jest zarażony. moja lekarka dała mi tylko 1 rodzaj leku nie probójac niczego innego. dlatego zdecydowalam sie na konsultacje z innym lekarzem żeby wiedziała na czym stoje. słyszałam także o szczepionce przeciwko hpv czy któras z was ja brała?

Gość gość
jest na NFZ ale wolny termin na styczeń. nie mam jak sie szybciej dostać oprucz prywatnie. chce tego sie pozbyć. Ginekolożka stwierdziła że mój organizm sam nie umiał tego zwalczyć dlatego wyszły mi brodawki mam je dopiero 2 miesiac ja zauwarzylam ze odpadaja a ona ze opadaja ale powstaja nowe i widzi tylko sposob laserowego usuwania i nic wiecej. a zamrażaniu również słyszalam ale moj lekarz mi ja nie zaproponowal.

Gość gość
Tak wiem dlatego napierw chce sie wyleczyć.

Gość gość
a może wiecie gdzie na śląsku robia takie zabiegi jak laserowe usuwanie lub zamrażanie? ponieważ mi zaproponowano tylko przychodnie w Bytomiu

Niestety ale tego nigdy się nie wyleczysz. Możesz tylko zaleczyć objawy. Nosicielką HPV będziesz do końca życia. Już nigdy nie zakwalifikujesz się na szczepionkę.

Gość gość
Mój organizm zaczął walczyć dopiero po dwóch miesiącach od pojawienia się pierwszej brodawki.

Gość gość
Czyli co bede nosicielka do konca zycia? nie bede mogla uprawiac sexsu bez zabezpieczenia zeby moc zajsc w ciaze bo moge zarazic partnera?

Gość gość
Moj ginekologn stwierdzil ten wirus nie poprzez badania cytologi czy innych badan tylko po tym ze zobaczyla takie brodawki. zadnej cytologi nie mialam. mam te brodawki tylko na zewnatrz

Gość gość
Nie ma zabezpieczenia przed HPV. 80% społeczeństwa jest nosicielami.

Niestety ale będziesz już nosicielką do końca życia. Co do zarażenia partnera to nie ma na to reguły. U niektórych organizm potrafi zwalczyć tego wirusa. Dlaczego? Na dzień dzisiejszy nie wiadomo. Wiadomo natomiast że możesz urodzić zdrowe dziecko. Najlepiej skonsultować się z lekarzem przed staraniem się o dziecko. Aha, no i musisz robić często cytologię (chyba co pół roku) bo wirus może wywołać raka szyjki macicy.

Gość gość
tak wiem. moja mama również byla nosicielka tego wirusa ale organizm to zwalczyl. to skoro moja ginekolożka stwierdzila u mnie wirus hpv nie robiac cytologi? jak mowilam o cytologi stwierdzila ze dopuki nie wylecze brodawek nie ma mowy o cytologi poniewaz obawia sie ze mogla by mi te brodawki przemiescic na szyjke macicy jak to wkoncu jest?

Gość gość
Wirus, który powoduje kłykciny nie jest wysoce kancerogenny. U mnie też stwierdzono je "na oko". Cytologię miałam dopiero jak zniknęły.

Gość jak prz
nie ma potrzeby by był tu ten temat jak juz temat o wirusie jest - potem podam linke na slasku ma pani laser co2 miala w Bytomiu w szpitalu nr 2 , z NFZ za darmo ! odchudzanie jak najbardziej ma wpływ na spadek odp***osci , zakwaszenie organizmu tez heviran nie jest na wirusa HPV !! :) testy to strata pieniedzy nie ma innego leczenia tylko system immunologiczny zwalczy wirusa , a brodawki usuwa sie zabiegowo , czesc jednak sama znika mleko to zabujca cichy , odsyłam do lektury mleko zakwasza organizm , mleko od krowy jest dla cielaka !! nie dla ludzi ! szczepionka nie jest dla juz zarazonych !! bzdura wyleczysz sie !!nie mylic z wirusem HSV !! NIE NIE JEST SIE NOSICIELEM DO KONCA ZYCIA , TheNawojka PISZESZ GŁUPOTY !! nie ma dowodu ze ten wirus wywołuje raka szyjki , to bzdura juz zakwestionowana w 2008 roku pzrez grono naukowców bo to ze w komurkach rakowych znajdują wirusa HPV nie oznacza , ze ten go wywołuje ! nagrode nobla tez kwestionowano a szwedzi prowadzili sledztwo za korupcję .itd... wszystko forum link nizej

Gość jak prz
i jak ktos ma watpliwosci by wierzyc mej osobie pzreczytac ma całą strone Madeja , ale cała !! link nizej bedzie - to jedyna strona ktora ma sens i jest dobrze czytelna i fachowa jak i daje odpowiedzi na wszystkie pytania

Gość gość
Tak własnie dostałam skierowanie do szpitala w Bytomiu nr 2 ale w tym roku sie tam nie dostane co mam teraz zrobic? moja lekarka powiedziala ze jesli sie nie dostane ona pomoze mi sie tam dostac dziekuje za slowa otuchy!!

Gość jak prz
trzeba było isc do lekarza z bytomskiego szpitala dostałas by sie w 2 tygodnie :) cóż idź moze do np Pani Kozok Dermes znajdiesz na internecie jej prywatną praktykę

Gość gość
Jestem z Tychów weiec ciązko mi sie tam dostać. zobacze co powie mi inny lekarz w wtorek. a w czwartek pojde do swojej lakarki i ona sie postara zalatwic mi na ten rok zabieg

Gość jak prz
masz dwie masci na kk 1 aldara nie wykupywac całej paczki , poszukac gdzie sprzedają na saszetki na poczatek kup 4 saszetki 2 veregen - nie dostepny w polsce , ale recepte honorują w niemczech np. heviran - działa tez ponoszac odp***osc i tylko dlatego go lekarze przepisują , nie jest na ten rodzaj wirusa , są lepsze srodki podnoszace odp***oć wszystko na tym drugim forum

Gość gość
Dzieki wielkie uspokoiłas mnie troche!

Gość jak prz
ja polecam witaminę A - ale nie przesadzać !! ona nawet w nadmiarze zabija ! zurawine KENAY HESPERYDYNIN biomarine 570 , albo inny tran . inni polecac beda srebro koloidalne , olejek z drzewa herbacianego i lek homeopatyczny Boiron Thuya Occidentalis 15 CH

Gość jak prz
i tyle tutaj po mej osobie , jestem na tym drugim forum i nowym polecam - masa wiedzy i przypadków :)

Nie piszę wcale bzdur. Jak ktoś nie wierzy to proszę przeczytać: http://www.cyto.pl/wirus-hpv.html HPV nie wykrywa się cytologią, ale cytologia może wykryć komórki rakowe, które mogą być wywołane przez tego wirusa. Objawy HPV w postaci brodawek mogą być zwalczone przez organizm albo w sposób chirurgiczny, ale to wcale nie jest gwarancją wyleczenia się. Wirus może przejść w stan uśpienia i uaktywnić się wywołując znowu brodawki. Dla pocieszenia mogę dodać że nie ma też gwarancji, że będzie się miało nawroty. Ale nie wiadomo, bo wirus zawsze jest (tak ja w przypadku opryszczki).