Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy Wasze dzieci zaczęły gaworzyć

Polecane posty

Gość gość

czyli używać takich słów jak gaga baba dada ? :)

Gość gość
A moja córa (teraz czteroletnia) nigdy nie gaworzyła.

Gość gość
synek miał 8 miesięcy i 1,5 tygodnia :)

Gość gość
mój długo głużył bo zaczął po 6 tygodniu, dużo wydawał różnych dźwięków, piszczał, gaworzyć zaczął po 5 miesiącu babababa dadadadada itd, wtedy zaczął dmuchać, potem zaraz kląskać buzią (ćwiczył aparat mowy) w 8 już wołał mama, da i mniam mniam. Teraz ma 1,5 roku i straszna gaduła z niego non stop coś opowiada jeszcze nie normalnie ale z tych słów co zna.

Gość gość
moja córka gdzieś koło 2,5 m-cy zaczęła głużyć (guuuu, giiii, eeee lub wołajace E!). 3 m-ce miała jak zaczeła się śmiać na głos. w tej chwili ma 4 m-ce i gada: "gagagaga" i "babababa"

Gość gość
Moj gluzyc to zaczal bardzo wczesnie,najwczesniej ze wsystkich po przed koncem pierwszego misiaca. Kazdy sie dziwil,bo to przeciez noworodek. Ale teraz ma - i do gaworzenia mu daleko. Gada jakies tam swoje dzwieki,jakby calymi zdaniami nawet,ale.zadnego mama,dada. Czasem wyjdzie mu baba jak trzyma jakas zabawke w buzi. Jak byl duzo mlodszy to wychodzilo mu mammmaammmaa. A teraz nic. Czekam :)

Gość gość
*Teraz ma 7 miesiecy mialo byc:)

Gość gość
do gościa z 9.25 - to ja pisałam, że synek zaczął gaworzyć jak miał 8 mc i 1,5 tyg :) ja miałam prawie identycznie jak Ty - synek zaczął głużyć jak miał około miesiąca, mówił samogłoski aaaa oooo eeeee laaaaaa i tak właśnie do teraz aż skończył 8 miesięcy i te 1,5 tygodnia zaczął mówić mama dada baba i nie :) Tak więc bardzo długo tylko głużył, tak więc nie martw się :)

Gość gość
Fajnie,pocieszylas mnie :) bo tak to buzia mu sie nie zamyka. Taraz kroluje"niiiii"