Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie czy

Czy ktoś zaczął uczyć się grac na intrumencie będąc już dorosłym

Polecane posty

Gość zastanawiam sie czy

Zawsze chciałam na czymś grać, najbardziej to na perkusji i skrzypcach. Nigdy mi sie jednak nie składało. Jak byłam mała rodzice postawili na sport i języki, pozniej studia, praca, etc. Za niedługo kończe 26 lat i sie zastanawiam nad rozpoczęciem nauki na skrzypcach. Taki prezent urodzinowy sobie samej bym zrobiła :). Nachodzą mnie jednak wątpliwosci od strony rozsądku, typu "po co Ci to teraz? za stara już jesteś na nauke, nie masz tyle zapału, to kolejny z Twoich świetnych pomysłów, których nie doprowadzasz do końca. Szkoda kasy, czasu, energii i nerwów na to. Skup sie na czymś pożyteczniejszym. Kolejny język Ci sie bardziej przyda niż nauka gry. Nie znasz nut nawet, to żenada" Chciałabym wiedziec czy ktoś z Was zaczynał naukę w takim wieku i czy to w ogóle ma sens? Jak reagowali na to Wasi znajomi? Rodzina? Jak mówiłam o tym rodzicom to się śmiali, jak wspomniałam partnerowi to tylko popatrzył na mnie i wzdychnął. Może mają rację?

Gość gość
odradzam skrzypce lub perkusję. Chyba że masz pomieszczenie dźwiękochłonne

Gość zastanawiam sie czy
Wolę skrzypcę, bądź perkusję. Czy ktoś sie zaczął uczyć grać nie będąc już długo dzieckiem? :)

Gość zastanawiam sie czy
Nie mam takiego. Rozumiem że to przez wzgląd na uszy domowników i sąsiadów? Co byś polecał wobec tego?

Gość gość
polecam klawisze lub gitarę elektryczną. Plus słuchawki

Gość gość
ja zaczęłam grać na pianinie ale najwięcej energii wkładam w śpiewanie, a przez 22 lata mi mówili że nie mam słuchu i fatalny głos, okazuje się że jednak można. MOŻNA!

Gość zastanawiam sie czy
Mój facet gra i na gitarze (akustyk, elektryk, bas) i na klawiszach i na darabuce i na didgeridoo i na jeszcze paru innych instrumentach... nie chce uczyć sie grac na czymś, na czym on potrafi. Już sobie wyobrażam te pobłażliwe spojrzenia i dobre rady :-). Wygląda na to że będę musiała jednak odpuścić...

Gość zastanawiam sie czy
Gratuluje! :) a długo już grasz na pianinie i spiewasz?

Gość szeregowy czereśniak
sam niedawno kupiłem gitarkę i piecyk. Tak dla sentymentu sobie czasem brzdąkam. Kupę lat nie grałem i łapki już nie te.