Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia w UK

Polecane posty

Gość gość

Ktos z Was studiowal w UK? Udalo Wam sie polaczyc studia z praca? Jestescie zadowoleni? Co studiowaliscie? Warto?

Studiowałam full-time więc miałam okazyjnie jakąś pracę przez wakacje, ale w ciągu roku raczej same wolontariaty. Przy czym spokojnie można było na pierwszym/drugim roku mieć coś na pół etatu (tylko mi się nie chciało). Wspominam naprawdę fajnie, przydało się bardzo do znalezienia dobrej pracy. Moim zdaniem - warto :)

ja studiowalam w Londynie BA Human Resource Management & Business Psychology oraz MA International Management. BA mi sie podobal, MA robilam w sumie tylko dla papierka. Mam teraz dobra prace w HR w firmie konsultingowej. Pracowalam przez cale studia gdyz sama sie tu utrzymywalam. Jednak gdybym teraz miala tu isc na studia to nie poszlabym (wolalabym studiowac w innym kraju) gdyz uwazam, ze placenie £9tys na rok BA to zdecydowanie za duzo

Gość gość
@Moorland to za co sie utrzymywalas?

Gość gość
Moj chlopak studiowal full time i pracowal na part time. Dostawal tez kredyty. Jeden rok podczas studiow spedzil pracujac w firmie, zeby zdobyc doswiadczenie. Gdy przedstawial swoj koncowy projekt to pracodawca sam sie do niego zglosil i zaprosil na interview. Studiowal inzynierie komputerowa. Rzeczywiscie studia w UK strasznie teraz podrozaly, Jesli juz chce sie cos studiowac to tylko cos takiego, co ma sens. Pelno ludzi studiuje jakies badziewne kierunki, po ktorych pracuja w barach i call centre. W takim przypadku szkoda kasy.

Gość gość
Jak wszedzie, w Polsce tez jak konczysz "byle jaki" kierunek to tez pracujesz na kasie, jako kelner itd.albo nie masz pracy w ogole...

Gość gość
Na studia dzis bym w UK nie szedl, 9000 funtow za rok to jakas pomylka. A za cos tez musisz sie utrzymac i to tez kosztuje i to duzo.

Gość gość
Tylko nie humanistyczne

Gość gość
No i gdzie ten dobrobyt w tum Jukeju, jak nawet na byle jakie studia was nie stac i musicie kredyty studenckie brac. W Polsce na porządnych dziennych studiach wszystko jest za darmo i jeszcze jakieś stypendium mozna dostać.