Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Voltbauna

Dlaczego w Polsce jest taka presja na posiadanie dzieci

Polecane posty

Gość Voltbauna

Dlaczego w Polsce jest taka presja na posiadanie dzieci? Przecież nie każdy chce i musi je mieć. A w Polsce na okrągło wszyscy ględzą o dzieciach. Na okrągło tylko dzieci i dzieci. Politycy i księża to już wogóle przesadzają, są tak sfiksowani na punkcie prokreacji że nie wiem.

Gość gość
czy ja wiem czy presja. potrzeba każdej zdrowej psychicznie i ginekologicznie kobiety, a także faceta, który poważnie o tej kobiecie myśli. wielkim problemem jest bezpłodnośc - to chyba najtragiczniejsza choroba, jaka może się przytrafić. na szczęście już się ją leczy np. in vitro.

Gość gość
Bo jest potężny niż demograficzny.Notuje się więcej zgonów niż urodzin.Ale przeciętnego Kowalskiego niewiele to obchodzi.Nie myśli też o tym że może nie być kasy na jego emeryturę.Jak myśleć o takich rzeczach skoro ledwie żyje od wyplaty do wyplaty?

Gość gość
U mnie jak rodzina usłyszała że ja nie będę ich miała to usłyszałam że jestem egoistką i nic po sobie nie zostawie i jest to bardzo złe ponieważ Bóg......:o

Gość gość
11.10.13 - przykro mi:( kiedy się dowiedziałaś, że jesteś bezpłodna?:(

Gość gość
Ja bym raczej powiedziała, że w Polsce jest presja na nie-posiadanie dzieci. :) może nie wśród księży i polityków, ale wśród pracodawców, współpracowników, ludzi np. w sklepie czy parku, którym dzieci tylko przeszkadzają, nawet na kafe pełno jest tematów o tym, jak bardzo niepotrzebne są dzieci. A warunki do ich wychowywania tylko to potwierdzają.