Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co za idiota wymyslil 8 godzinny tryb pracy

Polecane posty

Gość gość

?? ludzie to jednak debile gdyby zmniejszc do 6 h to wszysycy byli by i zdrowsi i szczesliwsi ale k****a ktos sobie ubzdural zmarnowac ludziom polowe ich zycia !!!!!!!!! ( bo 16 h jestesmy na nogach a 8 spimy wiec tego nie licze)

Gość gość
własnie napiszmy petycjie do Tuska niech coś z tym zrobi i generalnie łatwiej by było gdyby pieniądze rosły na drzewie

Gość gość
nie kpji debilu o pieniadzach rosnacych na drzwie 6 godzinny tryb pracy bylby jak najabardziej mozliwy ale widze ze wiekszosc ludzi lubi byc niewolnikami :O

Gość gość
8 godzin to czyste niewolnictwo mowie o czysto fizycznej pracy bo pierdziec w stolek przy kompie to mozna i po 12

Gość gość
co jest możliwe 6 godzinny system pracy?? chyba coś w makówie ci sie przestawiło

Moim zdaniem autor ma racje :) i bezrobocie by sie zmniejszyło bo niektóre prace można by wykonywać na więcej zmian...same korzyści :) tylko płace musiałyby pozostać takei jak za 8 godzin, przynajmniej te ponizej średniej krajowej

Gość gość
jest mozliwy ale potrzebna ogromna reforma 8 godzinny tryb pracy to nie jest k*****a prawo natury tylko wymysl ludzki przypominam Ci !! a ten zawsze mozna zmienic, tylko dzieki takim jak Ty to staje sie niemozliwe

Gość gość
no to powodzenia zmieniać to możesz sobie gacie

Gość gość
8 godzinny dzień pracy nie jest żadnym przymusem. Możesz pracować i 12 godzin, a możesz i 1 godzinę - wszystko to jest sprawą między tobą a twoim pracodawcą. Ja pracowałam przez jakiś czas tak jak mówisz - 6 godzin dziennie i przyznaję, że to całkiem fajne rozwiązanie. Kto Ci broni?

Gość gość
W XIX wieku sami robotnicy to wymyslili :P

Gość gość
sama nic nie zdzialam dziwi mnie tylko ze wolisz z********ac jak pierdoolony niewolnik niz wyjsc i cos zmienic

Gość gość
Powinny być 2 dni pracy w tygodniu, po 6 godzin. Emerytura po 10 latach pracy. I 4 miesiące urlopu w roku.

Gość gość
ciezko o jakakolwiek prace, nie ma miejsca na spekulacje z pracodawcami taki powinnien byc standard pelen etat powinien wynosic 6 h

Ale w PL w ogóle nie ma wielu możliwości pracy np na pół etatu, albo na 3/4 :o a zapotrzebowanie jest bo np wiele młodych kobiet, które maja dzieci na pewno wolałoby pracować krócej niż 8 godzin, nawet za mniejszą kasę, ale nie ma takich możliwości do wyboru.

Gość gość
ojj wiem o czym mowa. Ja pracuję w równoważnym systemie czasu pracy tzn, mam zmiany 6-8-10 godzinne. Te 6 godz. są takie suuper :) Niby głupie 2 h krócej od standardowych 8h ale ile więcej w ciągu dnia można zrobić, jak to szybko leci w ogóle jak ja się cieszę jak wychodzę po 6h...

Gość gość
nikt nie chce pracowac 8 godzin ale nie realnym jest wprowadzanie systemu 6 h co ty chcesz przestawiać? takie rozwiązanie to 100% bankructwo naszeg kraju i co po tem powiesz?

Gość gość
w ogóle nie powinno się pracować a państwo powinno nam płacić, że jestesmy i nikt nas nie abortował :D:D:D

Gość gość
mam ok 6-8 nocek w miesiacu. zaczynaja sie o 13 godz i trwa do 13.30 dnia nastepnego. od 23 do 6 rano dyzur nocny nieliczacy sie godzinowo, jedynie wynagradzany finansowo. do tego druga zmiana popoludniowa od 16-22. soboty, niedziele, swieta. i ty mi powiedz co lepsze? chyba raczej te 8 godzin

Gość gość
o już maruderstwo polskie się odzywa. Nie da się, co ty chcesz przestawiać, zmieniać to mozesz gacie. A idźcie w hoooj malkontenci zamiast się udzielać pożytecznie w dyskusji, podpowiedzieć jakieś rozwiązanie albo coś mądrego napisać, albo chociaż rozmarzyć wspólnie jakby nam było lepiej pracować po 6h to wszyscy z ryjem, ze się nie da :) Tego typu osoby gdyby się urodziły 100 lat temu na pewno pukałyby się w głowę na wieść, że maszyna cieżka jak samolot może wzbić się w powietrze. Wszystko się DA cioły, trzeba tylko chcieć. I się zorganizować. Wystarczy że pare tęgich głów z Komisji Europejskiej pierdnęłoby że od jutra robimy po 6h i zapewniam was, że by się dało 🖐️

Gość gość
a czy ja pisze o nienormowanym czasie pracy kontra 8 h ? czy 8 h kontra 6 h?

Gość gość
autorko/ autorze z 19.08.08 kocham Cie :D ;D poprowadz dalej dyskusje ja musze leciec 🌼

Gość gość
tak jak bym urodził się 100 lat temu to nie przejmował bym się cywilnym lotnictwem Airbusami i Boingami walczącymi który zbuduje większy samolot nic mi do tego bo to nie moje czasy a g***o mnie obchodzi co będzie za ileś tam lat

Gość gość
Jak ktoś mądry zauważył: problemem jest bezrobocie i brak ofert, a z tego wynika, że nie możesz se pracować tyle godzin co lubisz i znaleźć pracodawcy, z którym się porozumiesz. Standardem teraz jest 8-godzinny dzień pracy i co? Połowa młodych Polaków pracuje na śmieciówkach, gdzie wszelkie warunki ustala się jak się chce. Gdyby bezrobocie było mniejsze miałbyś wybór. Co z tego, że Tusk ustali, że dzień pracy to 6 godzin, jeśli ktoś potrzebuje pracownika na 8? Będzie se musiał znaleźć albo chętnego na nadgodziny (przy wysokim bezrobociu to żaden problem), albo zatrudnić 2 osoby na 4 godziny (przy wysokim bezrobociu to też żaden problem) - a ty i tak nie będziesz mógł podyktować swoich wymarzonych 6.

Gość gość
chyba nie do końca zrozumiałeś co miałam na myśli ty z tymi Boeingami i Airbusami :D Ale nieważne. Chcesz pracować po 6h? Przyłącz się do kafeterialnej, a już wkrótce ogólnopolskie akcji - pełen etat to 6 h i świat będzie piękniejszy! O już nawet hasło mamy. No niech mi ktoś powie, dlaczego nie? W XIX w. robotnicy pracowali po 14h za przysłowiową miskę ryżu, potem wywalczyli sobie te 8h. Czasy się zmieniły i uważam, że moglibyśmy zejść o jeden próg w tym systemie niewolnictwa i pracować po 6h na dobę. Ot co! Autorko, dziękuję za słowa uznania i wyrazy czułości.

Gość gość
Tak ci w pracy źle? Na zachodzie robią na dwie zmiany imają kasę.za 6h roboty to na podpaski i zgołą pindą byś chodzila

Gość gość
Ponawiam pytanie. Kto broni? Idź do pracodawcy i powiedz: poproszę o zmniejszenie wymiaru etatu do 3/4 (6 godzin dziennie) przy zachowaniu pensji. Propozycja mniej więcej taka: od dziś cukier jest pakowany po 3/4 kilograma, ale płaci się jak za kilogram. Gdyby bezrobocie było mniejsze, to byś sobie znalazł pracodawcę, z którym porozumiesz się co do czasu pracy, wynagrodzenia, obowiązków, wymiaru urlopu itp. A jak bezrobocie jest wysokie to i tak musisz go słuchać.

Gość gość
Robota, to głupota. Picie, to jest życie!