Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katori

Czy biegając 30 min dziennie średnio szybkim tempem schudnę

Polecane posty

Gość Katori

Mam 18 lat 170 cm wzrostu i ważę 59 kilo . Mam szczupłą talię jednak moje nogi są dość grubiutkie , chciała bym je wysmuklić nie zależy mi na diametralnym odchudzaniu tylko wysmukleniu ciała i do tego wyrobić sobie fajną sportową sylwetkę :) Biegam zawsze o 19.00 a gdy wracam do domu już nic nie jem w ciągu dnia przez to że długo jestem w szkole też nie jem zbyt dużo

Gość gość
Lepiej by było np. co drugi dzień po 45 minut. Bo tłuszcz zaczyna być spalany dopiero po pół godziny wysiłku fizycznego.

Gość gość
wszystko zależy od diety, ale na wysmuklenie lepsze pływanie, bo od biegania zrobią Ci się mięśnie i uda będą większe

ale przecież ty masz idealną wagę. i nie schudniesz. a normalne/grubsze nogi są ładniejsze niż patyczki

Gość Katori
Absolutnie nie chcę patyczków. jak już mówiłąm mam szczupłą talię i moje nogi są nieproporcjonalne zalezy mi tylko na tym by byly troszke smuklejsze:)

Gość gość
To po jakim czasie zaczyna się spalanie tłuszczu to kwestia wielu różnych czynników i przeważnie następuje to po 20 minutach, aby osiągnąć zamierzony efekt polecam bieganie na czczo z samego rana. W przeciwnym razie nabierzesz masy mięśni nóg i staną się grubsze.

Gość Katori
O godzinie 5.00 rano wstaję do szkoły dlatego bieganie rano niestety odpada

Gość gość
No to lipton, bo trzeba wywołać efekt katabolizmu mięśniowego. W takim razie musiałabyś biegać bardzo długo po ostatnim posiłku. Powiedzmy około 4 h po posiłku. I pamiętaj o deficycie kalorycznym. Bez tego nie schudniesz.

Gość gość
a czy wiesz zedo biegania trzeba organizm stopniowo przyzwyczaic.slyszeliscie o chlopcu na maratonie ktory zmarl na skutek wysilku...od razu nie mozna forsowac organizmu,,nastepuja bole roznego rodzaju

Gość gość
To nie był maraton tylko bieg na 10 km. Widzę, że pełno doinformowanych ekspertów.