Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego przyprowadzacie chore dzieci do przedszkola

Polecane posty

Gość gość
Człowiek zaraża, dopóki ma objawy! zapytaj lekarza, a nie mity tu rozsiewasz!

Gość gość
dokladnie, jak dziecko przyjmuje antybiotyk juz nie zaraża wiec moze isc do przedszkola a jeszcze w domu przyjmując leki, a katar czasami jest i 2 tyg, Ty jak masz katar siedzisz na zwolnieniu czy chodzisz do pracy???

Gość gość
widze ,ze kazdy ma inne pojecie co do slowa chore :) moje dziecko jak jest podziebione czy jak ma katar i kaszel idzie do przedszkola :) oczywiscie wczesniej "uzgadniam" to z dzieckiem .jesli ma goraczke i slania sie na nogach do przedszkola nie idzie.jak tu dobrze ktos napisal ,jakby kazda mama cackala sie z pojedynczymi gilami u nosa dziecka to przedszkolea i firmy swiecily by pustkami od wrzesnia do kwietnia :)

Gość gość
no ja też jestem ciekawa czy siedzicie w domu z katarem czy jakimś pokasływaniem i kto daje na takie dolegliwości zwolnienie z roboty..

Gość gość
Jak to kto? LEKARZ! Bo może nie wiesz, ale z chorym dzieckiem to się do lekarza idzie! :-)

Gość gość
jak nie macie pracy to siedźcie po 2 tyg w domu z dzieckiem, ja mam bardzo wazne stanowisko i nie moge sobie pozwolic na siedzenie w domu, mąż tez pracuje, nawet wiecej ode mnie, rodziny tez w mieście nie mamy, najblizsza 120km, tylko 2 dni poprosiłam kolezankę, ktora wykorzystala dla mnie zaległy urlop,zeby posiedzenia z moim dzieckiem, bo mialam wazne spotkanie z włoską delegacją i nikt mnie nie mogl zastapic z powodu nieznajomości języka x x x wiec pomyślcie trochę, nie kazdy ma z kim zostawić lub sam może zostać w domu, bo ludzie maja rożne prace

Gość gość
Jak człowiek bierze antybiotyk to nie zaraża???? Ale ciemnogród i niedouczenie! :-O

Gość gość
masz takie ważne stanowisko że nie masz czasu na prawidłowe zajęcie się chorym dzieckiem? to w takim razie nie trzeba się było decydować na dziecko!

Gość gość
Moim zdaniem dziecka kaszlącego z katarem nie wysyła się do szkoły przedszkola znajomych. Lepiej dać dziecku witaminy ciepły napój wygrzać a nie posyłać by po pierwsze się poważnie rozchorowało po drugie kaszlało i smarkało na innych, po trzecie męczyło się kilka godzin żle się czując.

Gość gość
Sorry, dla mnie dziecko byłoby ważniejsze niż włoska delegacja! :-O Ale różne ludzie mają w życiu priorytety :-O

Gość gość
kretynka. praca i stanowisko nie pozwala jej na opieke nad chorym dzieckiem. hahah kon by sie usmial. to w takim razie rozumiem ze dobrze zarabiasz i na opiekunke cie stac sknero!

Gość gość
nie oto chodzi,że nie mam czasu, tylko dziecko moze z dnia na dzień zachorować, a pewne sprawy zawodowe są juz wcześniej zaplanowane:) myślisz,ze ktoś z zagranicy przełoży ważne spotkanie bo jakas babka(czyli ja) ma chore dziecko???

Gość gość
Moje dziecko mialo dziwne zapalenie ucha ostatnio. Dostala antybiotyk i poszla do szkoly. Zero temperatury tylko lekki bol ucha, ktory znikal po podaniu paracetamolu. W szkole wypelnilam wniosek o podanie dziecku leku przez nauczycielke. I dziecko tak tydzien do szkoly chodzilo. Lek byl podawany bez problemu o godzinie 14 codziennie. Nie wymyslilam sobie tego. to gdzie wasze dzieci chodza do przedszkola/szkoly?

Gość gość
kretynki uważają że katar i kaszel to nie choroba i szkoda im wziąc 3 dni wolnego aby to wyleczyć, to poczekajcie az gówniarz zachoruje na angine albo zapalenie płuc to bedziecie w domu uziemione na 2 albo 3 tygodnie idiotki!

Gość gość
moje dziecko bardzo rzadko choruje a nie bede jakies przypadkowej osoby brala,zeby sie nim zajęła!! napislam wam tylko przykład z września, ze nie zawsze można z dnia na dzień załatwić dziecku opiekę,ale bezrobotne mamuski nie maja pojecia o pracy wiec co ja tu bede tłumaczyć

Gość gość
to nie problem iść do lekarza i wziąć opieke nad chorym dzieckiem, to mamy zagwarantowane prawem. no chyba że tyrasz na taśmie na umowe zlecenie za 700zł to rozumiem że dla ciebie jest to problem. i dla twojej wiadomosci: lepiej jest dziecko w domu zostawic z obca osoba niz sie ma meczyc chore caly dzien w przedszkolu.

Gość gość
"Jak człowiek bierze antybiotyk to nie zaraża???? Ale ciemnogród i niedouczenie!" antybiotyk się bierze jeszcze sporo czasu po fakcie ustania wszelkich objawów- i tak, owszem wtedy już nie zarażasz

Gość gość
chyba wlasnie Ty pracujesz na tasmie i nie wiesz co to jest praca w polsko-zagranicznej firmie, jasne,ze mogłabym wziąć zwolnienie,ale nie wtedy kiedy przyjeżdża delegacja z zagranicy, normalnie nie mam z tym problemu;)

Gość gość
nikomu nie "szkoda" brać wolnego- tylko pracodawca się irytuje jak się w kólko bierze zwolnienie na dzieci. trudno pojąć? na pewno niejedna by wolała siedzieć w domu z dzieckiem i pić z nim kakao niż zapychać na kasie, czy też nawet przyjmować włoskie delegacje, ale proza życia..

Gość gość
polsko-zagranicznej, tam powinno byc cywilizowanie i bez lekceważenia matek? no chyba że to jest taka firma co wysyła panie za granicę jako materace? to rozumiem ze dostajesz kasę od zlecenia. a tak na marginesie? ojca to dziecko posiada?

Gość gość
widocznie nie moze, co wy takie ciekawskie jeteście, moj maz jest na kontrakcie zagranicznym i w grudniu wraca jak juz was tak ciekawosc zżera, chyba wiadomo,ze jakbym miała jakieś opcje, to by koleżanka nie siedziała z moim dzieckiem!!!

Gość 12334gosc34567
17:54:32 [zgłoś do usunięcia] gość widocznie nie moze, co wy takie ciekawskie jeteście, moj maz jest na kontrakcie zagranicznym i w grudniu wraca jak juz was tak ciekawosc zżera, chyba wiadomo,ze jakbym miała jakieś opcje, to by koleżanka nie siedziała z moim dzieckiem!!! , , , , rozumiem Ciebie doskonale, tez kiedyś miałam taka sama sytuacje, tylko,ze odwrotnie, to ja lecialam na spotkanie do Francji i w przeddzień wylotu moje dziecko sie rozchorowało, wiadomo,ze nie ma możliwości zmiany terminu i sąsiadka zajmowała sie moja corką, bo mąz jak na złość też był w delegacji:)

Gość gość
kretynki,idiotki,bezmozgowia,ciemnogrod......wam przydalby sie lekarz, w najlepszym przypadku psycholog.juz normalnie nie potraficie rozmawiac.

Gość gość
to po co robicie sobie dzieci skoro obydwoje jestescie tacy zabiegani i nawet jak jest chore to nie macie mozliwosci wziac opieki nad nim???

Gość gość
O rany! Nie zostawiłabym chorego dziecka! :-(

Gość 12334gosc34567
ale dziecko było chore a nie umierające, to co mamy nie mieć dzieci, bo pracujemy??? dziecko wiecznie małe nie będzie:)

Gość 12334gosc34567
wy naprawdę nie rozumiecie,ze praca w niektórych firmach to nie to samo,co na kasie w Biedronce(bez obrazy:)), przygotowuje się 2 czasem 3 miesiące do projektu, mam umówione spotkanie i musze byc, a nie stawiać warunki!!!

Gość gość
Zostawiłaś chore dziecko, nie wiedząc, czy mu się nie pogorszy! :-( smutne!

Gość gość
matki polki to samo zlo!!!

Gość gość
wiecznie małe nie będzie, ale zanim dorosnie tojeszcze bedzie z milion razy chore albo trzeba bedzie mu jakos czas zrozganizowac. a wy wiecznie go bedziecie z choroba do przedszkola oddawac? wspolczuje dziecku! rodzice nieudolni wychowawczo i opiekunczo.