Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ruchy dziecka 28 tydzien

Polecane posty

Gość gość

Czytałam że powinno się w ciągu 2 godzin poczuć 6 ruchów.na pewno tyle nie czuje .od czasu do czasu młody kopnie ale tak raz na godzinę albo rzadziej.jak kładę się spać to kopie jak wariat ale nie w ciągu dnia.mam się martwić ?

Gość gość
Mnie tak często tez nie kopie

Gość gość
W ciągu dnia powinno się poczuć minimum 10 ruchów, poza tym każde dziecko ma swój tryb dnia i przeważnie wieczorkiem dają do wiwatu.Nic się nie martw, moja córcia też przeważnie wieczorkiem daje o sobie znać a za dnia to ciut, ciut.

Gość gość
Ja juz koncze 28 tydz byłam właśnie w tym tyg u lekarza i pytalam jako z tymi r*****i jest bo tez gdzieś slyszalam ze ma być iles ruchów na godz to AZ sie śmiał ze mnie. Moja malutka rano i wieczorem kopie a w dzień różnie wczoraj może ze dwa razy lekko kopnela a dziś szaleje bez przerwy. Lekarz powiedzial mi ze najwazniejsze zeby czuc rychy miedzy 21 a 1 w nocy wtedy wszystko jest ok. A w ciqgu dnia dziecko ma swoij rytm jedno jest r****iwe a drugie nie. Pozatum moze sie obrucic i dlatego nie cxuc kopniakow. Jeseli przez 12 godz wogile nie poczujesz ruchu zjedz czekolade poloz siue jesli nadal nic wtedy jedz do szpitala nuech zbadaja . Ale poki co niue ma sie czym martwic kazde dziecko rusza sie i kopie jak chce a nie tak jak pisza w ksiazkach

Gość gość
Sama musisz wyczuć dziecko. Ważne są wszelkie odstępstwa: osłabienie/ zintesyfikowanie ruchów, wtedy należy to sprawdzic.

Gość gość
Dzięki,,uspokoilas mnie.teraz leze na kanapie i czuje że kopie leciutko :-)

Gość gość
Ja wieczorem i rano najbardziej czuje ruchy

Gość gość
Ja jestem w 21 tygodniu i sie rusza jak szalone. Wlasciwie w kolko... I nie wiem czy to dobrze...

Gość gość
jestem w 37 t.c. i mój synuś jest bardzo aktywny odkąd właściwie czuję jego ruchy. Wcześniej, gdy jeszcze nie czułam, to widziałam na USG jak bardzo jest aktywny, czasami lekarz miał problem, żeby go zmierzyć, bo tak się ruszał. Nie martw się tym że rusza się "za bardzo". ---> to do gościa z 17.25 :) A do autorki - tak jak pisały inne mamy, każde dziecko ma swój rytm i póki nie ma 12 godzinnej przerwy w r****ch maleństwa, to nie ma się co martwić :) .