Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

angielski

Polecane posty

Gość gość

Mam 30 lat i chciałabym nauczyć się języka angielskiego tak żebym mogła wyjechać za granice i jakoś się dogadać. Znam ledwo jakieś małe podstawy. Od czego zacząc ? wolę się sama uczyć.

Gość ggrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyy
ucz się nowych słówek, im więcej ich znasz tym lepiej

Gość gość
Tylko kompletnie nie wiem od jakich zacząć ;)

Gość gość
Polecam stronke BBC, sluchanie radia po angielsku, czytanie po angielsku, ogladanie filmow w oryginale.

Gość ggrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyy
weź tekst piosenki która ci się podoba i wypisuj wszystkie słowa których nie znasz :) a potem się ich naucz

Gość gość
o to już jakiś pomysł. :) Przez to że kiedyś mi nie chciało się uczyć teraz straciłam dobrą oferte pracy..

Gość gość
Kiedyś także tak myślałam. Samodzielna nauka jest jednak do niczego, bo zazwyczaj nie jest skuteczna. Poszłam do Speak Upu i to pomogło. Jeżeli uczysz się sama w domu to trudno o mobilizację. Wydaje ci się (zazwyczaj słusznie), że nie robisz postępów. To właśnie demotywuje najbardziej.

Gość Kajajaja
właśnie z tą motywacją jest najtrudniej, samemu nie chce się po prostu, co do szkoły speak up masz rację jest całkiem całkiem no i moja mama miała z tego co pamiętam opłacony jakiś kurs premium z pracy przez szefa i chodziła tam z koleżankami z pracy, więc tez w uczeniu nie tylko małolatów się sprawdzają