Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złośnicaa27

Wrzody gdy nie ma bakterii Helicobakter pyroli

Polecane posty

Gość złośnicaa27

Witam, mam objawy wrzodowe (ostre bóle żołądka na czczo), zrobiłam tester na helicobakret pyroli i wyszedl NEGATYWNY - czy mimo braku tej bakterii w moim organiźmie mogę mieć wrzody, czy brak bakterii je całkowicie wyklucza? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi a do wizyty u lekarza standardowo kolejkaaaaaaaaaa :(

Gość złośnicaa27
Test z kału w laboratorium :)

Gość gość
wiesz, że mam ten sam problem i chyba musze się zdecydować na gastroskopię a tego się trochę boje

Gość złośnicaa27
ja własnie zrobilam to badanie bo boje sie gastroskopii :( mam przepisany jakis lek no ale wiadomo ze to nie chodzi o to zeby sie czyms ciagle faszerowac.. wszedzie pisza ze przyczyna wrzodow jest ta bakteria wiec moze to nie wrzody i wtedy nie trzeba gastroskopii? :D

Gość gość
Oczywiście że można mieć badanie kału nie jest potrzebne gastroskopia wskazana

Gość złośnicaa27
no to nieciekawie... nie wiem jak to badanie przezyje :D chyba sie uspie hehe

Gość gość
może i tak, tylko można miec zapalenie żołądka, można mieć wrzody, można miec nadżerki, już o tym najgorszym nie będe pisać, a to tylko gastroskopia pokaże i w każdym wypadku będzie bolał żoładek, takie same objawy, więc badanie kału na krew utajoną to też tylko badanie, które może nic nie pokazać konkretnego. Tak jak test na bakterię, nie ma jej a wrzody mogą być, to tyle z mojej wiedzy w temacie,

Gość gość
W znieczuleniu ogólnym szukaj za dopłatą ci powinni zrobić

Gość gość
yyyy a wy myslicie ze samo badanie HP wystarczy by zdiagnozować wrzody ? gstroskopie tez sie robi :)

Gość gość
leki ja też łykam, ale to tylko maskowanie problemu a coś tam się dzieje skoro boli, też zwlekam z gastro ale chyba będę musiała, niby chwila ale nieprzyjemne badanie

Gość złośnicaa27
dziekuje bardzo, macie racje... faktycznie poszukam w ogolnym znieczuleniu, mialam juz tak wyrywane ósemki, moze i gastro sie uda :)

Gość fddq
Helico to główna przyczyna wrzodów, ale nie jedyna. Stres, dieta z dużą ilością octu tez mogą być przyczyną.