Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sztuczne mleko

Mam 2 miesieczne dziecko ciagle głodne

Polecane posty

Gość sztuczne mleko

Ile bym mu nie dała mleka to on to wypija, to juz przechodzi wszelkie granice, czy on moze byc przez to potem gruby? Da sie upaść dziecko na sztucznym mleku czy to niemożliwe i mam podawać ile chce? On by wypijał najchetniej 7 razy po 180ml.

Gość sztuczne mleko
podnosze

Gość gość
mieszanka jak najbardziej można dziecko spaść i będzie grubaskiem

Gość sztuczne mleko
no to co mam zrobić jak on wypija co mu daje i po godzinie czy dwóch już smoczek zjada bo głodny? zageszczanie nic nie daje.

Gość gość
może warto poradzić się pediatry?

Gość gość
moj maly tez byl bardzo glody dosypywalam mu do mleka pol lyzeczki kaszy manny blyskawicznej i maly sie najadal robilam tak od 1 miesiaca

Gość sztuczne mleko
kaszy manny?? to sie chyba robiła papka z tego? jak dziecko to wypijało? pediatry sie zapytam na nastepnej wizycie na pewno.

Gość gość
W tej sytuacji powinnaś zagęścic mleko manną.Nie podawaj kiedy zapłacze, trzymaj się godzin. Gdy szuka smoczka daj dziecku picie, rumianek, koperek.Rozepchasz dziecku żołądeczek i będie problem.Poradz się pediatry może są inne sposoby?

Gość gość
nie manną a kleikiem ryżowym. manna jeszcze za wcześnie jak dla 2 miesięcznego dziecka.

Gość sandra522
tez jestem mama 1,5 miesiecznej corki i na poczatku mialam z tym problem ale juz wiem ze dziecko daje sygnaly takie same jakby bylo glodne czyli np szukanie cyca , smoczka gdy jest zdenerwowane bo dzieci w ten sposob sie uspokajaja SSAJAC :) takze dawaj w ciagu dnia 100ml herbatki uspakajajacej . tez na poczatku ciagle dawalam mleko i mala strasznie przybierala na wadze szybko ale teraz juz wiem ze nie jest glodna i jak jej to ustabilizowalam to teraz je mi co 2,5 , 3 a czasami nawet co 5 godzin :) Rosnie ladnie i jest okazem zdrowia :) dodam ze jestem na MM rowniez :) Musisz znalesc sposob na uspokojenie dziecka , ja wlaczam suszarke i bujam dziecko przytrzymujac jej smoka w buzi bo jeszcze nie umie sama trzymac i DZIALA :)) Pozdrawiam i caluski dla krasnala :)

Gość sandra522
tez jestem mama 1,5 miesiecznej corki i na poczatku mialam z tym problem ale juz wiem ze dziecko daje sygnaly takie same jakby bylo glodne czyli np szukanie cyca , smoczka gdy jest zdenerwowane bo dzieci w ten sposob sie uspokajaja SSAJAC :) takze dawaj w ciagu dnia 100ml herbatki uspakajajacej . tez na poczatku ciagle dawalam mleko i mala strasznie przybierala na wadze szybko ale teraz juz wiem ze nie jest glodna i jak jej to ustabilizowalam to teraz je mi co 2,5 , 3 a czasami nawet co 5 godzin :) Rosnie ladnie i jest okazem zdrowia :) dodam ze jestem na MM rowniez :) Musisz znalesc sposob na uspokojenie dziecka , ja wlaczam suszarke i bujam dziecko przytrzymujac jej smoka w buzi bo jeszcze nie umie sama trzymac i DZIALA :)) Pozdrawiam i caluski dla krasnala :)

Gość sztuczne mleko
sandra dziękuję, ja się staram dawać mu mleko tak, żeby przerwa nie była krótsza niż 3 godziny bo z tego co czytałam to mleko sztuczne gorzej się trawi i potrzeba więcej czau a jak się zaleje nowym mlekiem a tamto nie strawione to może brzuszek boleć właśnie, mam nadzieję, że się ustabilizuje właśnie z czasem to wszystko, generalnie cieszę się, że chce jeść bo gorzej jest jak dziecko nie chce mleka, to jest dopiero problem no ale przekarmiać nie wolno, niestety z tą herbatką czy glukozą to jest ciężko bo nie bardzo chce pić, wciskam mu tak 50-70ml na dobę ale to się muszę nagimnastykować przy tym!