Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ada z Wawy

Kwiaty na cmentarz

Polecane posty

Gość Ada z Wawy

Jakie kwiaty dajecie na cmentarz na Wszystkich Świętych? Ja bym dała żywe chryzantemy do wody do wazonu a na grób wianek albo wiązankę ze sztucznych kwiatów - widziałam w kwiaciarni i bardzo mi sie spodobały , tylko cena mnie trochę "przygniotła", no ale to może leżeć i do Bożego Narodzenia , a nawet potem - tylko bym chryzantemy na gwiazdy betlejemskie zmieniła

Gość gość
nie kupuję żywych kwiatów. W wazonie przeżyją 2 dni? Chryzantemy padną po tygodniu.

Gość gość
u nas wszyscy składamy się na jedną sztuczną wiązankę i każdy kupuje oddzielnie znicze. I robimy tak jak mówisz - zamieniamy parę kwiatów na gwiazdy betlejemskie na Boże Narodzenie

Gość gość
Teraz to można kupić takie sztuczne że wyglądają jak żywe , to już nie to co dawna tandeta sprzedawana pod cmentarzem

Gość gość
ja kupuje na grob przedzielny na pol dwie chryzantemy w doniczce,,sa dwa wianki,lub stroiki ktore sama ozdabiam galazkami ,,tak zeby tworzylo wszystko harmonie,,do tego pare lampek

Gość gość
Ceny w kwiaciarniach przechodzą ludzkie pojęcie, ale pod cmentarzem też. Parę kwiatków w doniczce co na allegro kupisz po 2zł za sztukę kosztuje krocie , nie ma sensu przepłacać tylko właśnie robić samemu Ja kupiłam sztucznych chryzantem takich po 1zł i 4zł takich większych co jak żywe są i trochę różyczek, amarylisów i storczyków - też tanio No i dwa podkłady gotowe choinkowe i kilka takich fajnych wianuszków ze słomy po 3zł - super mi z tego wyszły stroiczki Na te ze słony nakleiłam tylko w jednym miejscu same główki kwiatów, dodałam lotos taki suszony też z allegro i takie trawki - do środka znicz i mam z czymś iść na groby Szukajcie rzeczy na allegro , piękne a niedrogie Ja kupiłam w Dalia-RP www.allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19446164 wszystko za jednym razem można kupić bo wszystko mają dosłownie

Gość gość
moja corka sama robila takie z siana kiedys.. wystarczy podpatrzec jak robia na rynku,albo zrobic zdjecie ,i samemu pozniej..Ja kupuje w hurtowni kwiatow same glowki,osobno lodygi,i i robie,,dodaje duzo zielonego,wychodza takie jak z kwiaciarni,,ja lubie dekorowac wszystko ,i mam ku temu smykalke

Gość gość
buhhahah tylko wam sie wydaje ze wychodzą takie same jak w kwiaciarni...potem jak chodzę po cmentarzu to takie paskudy leża ze ja bym ich za darmo nie chciała...nie oszukujcie się ze robicie takie jak profesjonalisci i nie mowie tutaj o pierwszej lepszej budzie z kwiatami......

Gość Farta
Można na dużo ciekawych wzorów kwiatów trafić na stronie www.lotos.net.pl . Jakoś miesiąc temu kupowałem u nich trochę sztucznych róż na spróbowanie i powiem, że naprawdę ładne. Świetnie wykonane, prawie jak żywe, a kosztowały wyjątkowo atrakcyjnie.

Gość gość
Moja mama zawsze na Wszystkich Świętych zamawia piękną, dużą wiązankę z żywych chryzantem i bukiet. Akurat o tej porze, chłodniejszej, ale nie za chłodnej to te kwiaty potrafią trochę dłużej poleżeć. Mama sobie by tego nie wyobrażała, ale ja uważam, że sztuczne też moga być, zwłaszcza, jak się ma mały budżet - tak jak mówicie. Jeśli jednak zależy Wam na żywych to jest jedna rzecz - żeby długo poleżały muszą być po prostu świeże i dobrej jakości. Nie wymęczone w transporcie i takie, co nie stały w kwiaciarni niewiadomo ile. Jak grzebaliśmy świętej pamięci babcię to wiązanki zapewnił zakład pogrzebowy - www.sacrum.olsztyn.pl i chyba mieli dobrej jakości te kwiaty, bo przeleżały długo i pięknie wyglądały.

Gość annja

Stroiki adwentowe lasik-shop.pl/ zawsze możesz nawet położyć później przy choince żywej. U mnie to się sprawdza, jako dodatkowa dekoracja miejsca na prezenty.