Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malgooorzatka

Czy mogę być w ciąży

Polecane posty

Gość Malgooorzatka

Witam! Nie piszę na tym forum by wyczytywac jakiś obrażających mnie tekstów, lecz po ty by najzwyczajniej poznac odpowiedz na dręczące mnie pytanie :D 3 dni temu uprawiałam z chłopakiem petting. Z samego początku wydobyło się troche preejakulatu, dotkąnł on w tym czasie swojego penisa a zaraz po tym włożył palce do mojej pochwy. Zastanawiam się czy istnieje możliwość zajścia w ciążę przez taki incydent ? dodam że byłam 2 dni po okresie, a miesiączka wypadła mi regularnie. Może torszczkę przesadzam, ale niestety taka moja natura:) Z góry dziękuję za odpowiedzi i potencjalną pomoc! Małgorzata : )

Gość gość
Nie bedziesz w ciazy jesli masz regularne cykle. Zeby zajsc w ciaze musisz miec owulacje a wystepuje ona mniej wiecej od 10 do 16 dnia cyklu. Plemniki w ciele kobiety sa wstanie przezyc do 6 dni jesli masz sprzyjajacy sluz, w innym wypadku jest to niemozliwe, gdyz kwasowosc pochwy zabija plemniki. Wiec nie jest mozliwe abys zaszla w ciaze 2 dni po miesiaczce, no chyba ze masz ja raz co 21 dni raz co 28 a innym razem po 31 czy 32 dniach .

Gość gość
skoro preejakulat, w którym mogą być plemniki, został wprowadzony do pochwy, to ryzyko ciąży istnieje

Gość gość
Zawsze jest możliwość ciąży gdy Twoja pochwa ma styczność z preejakulatem bądź spermą z tym, że ryzyko w określonych sytuacjach jest mniejsze bądź większe.

Gość gość
nawet przy cyklach 28- dniowych jest możliwa owulacja w 8-9 dniu- sprawdzone na monitoringu cyklu

Gość gość
W kazdym dniu cyklu istnieje ryzyko ciazy

Gość Malgooorzatka
W tym problem że miesiączkę zazwyczaj miałam nieregularną, ale tym razem trafiła się tak jak powinna byc. Czy duże jest ryzyko potencjalnej ciąży ?

Gość gość
Tak naprawde moim zdaniem 50/50%

Gość gość
przy normalnym stosunku zdrowa para na poczęcie dziecka ma 25-30% szans, więc Ty masz nieco mniej, baw się rozsądniej skoro chcesz to robić

Gość gość
"Zeby zajsc w ciaze musisz miec owulacje a wystepuje ona mniej wiecej od 10 do 16 dnia cyklu. Plemniki w ciele kobiety sa wstanie przezyc do 6 dni jesli masz sprzyjajacy sluz, w innym wypadku jest to niemozliwe, gdyz kwasowosc pochwy zabija plemniki. Wiec nie jest mozliwe abys zaszla w ciaze 2 dni po miesiaczce, no chyba ze masz ja raz co 21 dni raz co 28 a innym razem po 31 czy 32 dniach ." Przeczysz sama sobie. Załóżmy, że miesiaczka trwała 5 dni, dwa dni po miesiączce to 7. dzień cyklu. Jesli plemniki mogą przeżyć 6 dni to w przypadku owulacji do 13. dnia cyklu zajście w ciążę jest możliwe.