Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Millenaaaaaaaaaa

Leczenie zębów w narkozie

Polecane posty

Gość gość
Kurde, 20 zębów? Jak mogło nie być widać? I kanałowo je miałaś leczone? Bo już i takie przypadki widziałam.

dlatego że sama wielokrotnie pisałam że mam gabinet i nie będę nikogo reklamować ani antyreklamować

Gość To ja pytałam o gabinety
A co to ma za znaczenie? Wątek jutro spadnie na dół, za tydzień go już nikt nie odkopie, komu miałoby to przeszkadzać? Rozumiem że w swoim gabinecie takiej usługi nie świadczysz więc nie wiem w czym problem komuś pomóc jezeli możesz podac nazwy innych gabinetów, a podobno u Ciebie w mieście znasz ich co najmniej 5. Przedziwna z Ciebie osoba, wybacz.

że dziwna jestem to się może i zgodzę, ale nie dlatego że nie chcę podawać nazw gabinetów

Dlatego że opowiadasz rzeczy, których później nie możesz potwierdzić, a mogłabyś rzeczywiście komuś pomóc, jeżeli to prawda co mówisz. Mam nadzieję że nigdy nie trafię do gabinetu takiego samoluba.

Gość gość
gościu nie wiedziałam, że jest ich tyle dopóki nie poszłam do gabinetu na obczajenie i umówienie terminu zabiegu ;) nie było widać, kanałowo były leczone tylko 2, reszta to jakieś plomby itp, ale akurat przednie zęby mam ok, i jakoś nie było tego nigdy widać, że mam coś nie tak z zębami (a może to źle, bo jakbym miała zrąbane przednie zęby to bardziej by mnie to motywowało do leczenia). w każdym razie teraz mam wszystkie zdrowe i dbam o to zeby znów nie musieć ich leczyć w takiej ilości ;)

Gość bmp
Mam w rodzinie dentystę i on nie poleca - sprawa wygląda tak, że czas przebywania pacjenta w stanie uśpienia jest ograniczony i często wszystko robi się "na szybko", szczególnie jeśli jest więcej roboty przewidzianej na jeden zabieg. Skutkuje to niższą jakością wykonanych prac, a co jak co, ale leczenie kanałowe powinno być prowadzone z maksymalną starannością - to klucz do długotrwałego utrzymania tak przeleczonego zęba.

bmp, masz na pewno rację. Dodam jeszcze że często w takich sytuacjach leczy się kanałowo zęby, które warto jeszcze poobserwować, bo być może wystarczy leczenie zachowawcze. Szkoda zębów na narkozę

:D "a może to źle, bo jakbym miała zrąbane przednie zęby to bardziej by mnie to motywowało do leczenia" - Ja mam taki uśmiech że mi siódemki widać, wyobraź sobie jaka to jest motywacja. :D

Gość gość
hehehehe no to faktycznie ;) a jeszcze co do kanałówki to uważam, ze dziewczyny mają rację, dlatego mi te co były do kanałówki tylko zatruli i czyścili kanały osobno, bo na to potrzeba jednak sporo czasu

A tak z ciekawosci, bo mnie prywatnie temat zabiegow w takim znieczuleniu nie dotyczy, ale jak to jest ze szlifowaniem plomb zeby były dopasowane do zgryzu? Robi sie to jak juz sie obudzisz?

Gość gość
dokładnie nie pamietam, chyba taka półprzytomna przygryzałam ;)

Gość ghdsjns
Rwanie to pikuś, teraz mają takie znieczulenia że nawet się nie czuje. Kanałówka nie jest przyjemna, ale rwanie spoko :D Miałam wyrywane ósemki, niektóre z nich rosły poziomo więc cięli dziąsło, szyli itd i nawet nie poczułam. Na NFZ robiłam. Ale nie jestem z Trójmiasta więc nikogo nie polecę.

Gość gość
ja leczylam tutaj www.truszel.pl i balam sie, fakt. ale warto bylo, przynajmniej zeby mnie teraz nie bola