Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co kupujecie dwulatkom na mikołoja

Polecane posty

Gość gość
piszcie tez jestem ciekawa

Gość gość
2, 5 latekowi chce kupic karmnik.rokvtemu dostal sanki i wiertarke

z prezentów jakie w tamtym roku dostała siostrzenica Męża: tablica stojąca do pisania kredą i z drugiej strony na magnetyczne literki i cyferki, magnetofon różowy ;) z kilkoma płytami z piosenkami dla dzieci, ciastolina (tego nie polecam, za małe dziecko jednak do tego)

Gość gość
CHODZI O PREZENT DLA CHŁOPCZYKA

Gość gość
samochód :D taki duży, koparka czy inna betoniarka. Wader ma właśnie takie. Często pojawiają się w Biedronce do 50zł

Gość gość
dla 2 latka bardzo fajny pomysł to różne formy ciastoliny, są teraz takie fajny zestawy. Ponadto wspomniana tablica, wiele możliwości. Można też wymalować kawałek ściany farba tablicową(fajne rozwiazanie, nie zajmuje miejsca, malujemy tak duży obszar jaki chcemy). Standardowo zestawy klocków lego(dla młodszych dzieci są te większe klocki lego). Jakieś zabawki interaktywne.

Gość Nelakela
Ja w zeszłym roku kupiłam 2latkowi szczeniaczka kiwaczka fisher price i bardzo był zadowolony, nie mógł się oderwać :) W tym roku pewnie też coś kupię z fishera, fajne zabawki mają. Zwłaszcza, że mattel prowadzi tą loterię świąteczną, więc i tak kupuję zabawkę, to może przy okazji uda mi się coś wygrać ;)

Gość gość
właśnie ciastolina dla dwulatka to super prezent, tylko oczywiście trzeba się z nim bawić, inaczej nic z tej zabawy nie wyjdzie

Gość gość
szczeniaczek kiwaczek to dla dziecka raczkującego zabawka a nie dla dwulatka

Gość gość
Już kupiłam córce plastikowy serwis do herbaty. Będzie szczęśliwa bo uwielbia bawić się dom :)

Gość gość
Mój jak miał dwa latka to hitem były farbki plakatowe, ciastolina, trochę później dostał remizę z wozami i strażakami (uwielbia straż pożarną) i bawi się tym dalej aktywnie, na święta będzie miał 2,5 roku i pewnie dostanie znowu zestaw do ciastoliny albo książeczki. Bardzo lubi też maszyny budowlane, nawet malutkie- koparki, betoniarki, do tego ciężarówki, traktory i helikoptery, no i narzędzia, ale jak do tej pory z kilku zestawów została w całości tylko wiertarka na baterie i jedna grubsza piła ręczna, wszystko inne pogubiło się albo połamało przy energicznym użytkowaniu, więc polecam albo solidne (Bosh robi też dla dzieci), albo naprawdę tanie i liczyć się z tym że to jednorazówka ;) Klocki to u nas niewypał, czasem poukłada drewniane w wieżę i koniec, inne go nie bawią, w zestawach szukał właściwie tylko pojazdów i "ludzika" i te figurki woził. A są dzieci które klocki uwielbiają. Ogólnie lubi figurki włączać do zabawy, głównie jako robotników, mechaników i kierowców.

Gość gość
jux kupione pierwsze LEGO zestaw taki uniwersalny za ok 150 zł

Gość gość
Szczeniaczek- kiwaczek dla dwulatka? I jak długo nie mógł się oderwać?? Bo wierzyć mi się nie chce...

Gość gość
Moj ma teraz urodziny i nedlugo mikolaj ale napisze czym sie bawi i co dostanie w prezencie Statek piracki z kiddieland Latarka playskool Krokodyl chory zabek Lego duplo Ukladanki drewniane takie ala pieczatki Lalka chlopczyk do nauki ubierania, co ma jakis tam guzik, zatrzask, rzep i sie dziecko uczy Traktor Ksiazki Zeszyty z naklejkami Skrzynka pocztowa z fp Kon rode z fp jest zebra, na all widzialam tez o polowe tansze tygrysy :-) Farma z wadera Owoce albo warzywa do krojenia Moj uwielbia wszystkie plastyczne: pisaki, kredki, farby raczej z pedzelkiem bo czyscioszek z niego i nie lubi byc brudny, nozyczki-to pod nadzorem i ciastolina oczywiscie jak najbardziej moj sie bawi odkad skonczyl rok i nigdy nie jadl, ale niektore dzieci pewnie tez by musialy z rodzicami-chyba nie ma sensu jakis wypasnych zestawow kupowac, moj ma literki pieczatki, walek i nozyk dla dzieci, i zestaw z walcem i asfaltem :D Pies jakis szczekajacy Lalka bobas :D najlepiej by mu sie pewnie.z wozkiem podobala :D Instrumenty muzyczne Maly doktor Kuchnia do gotowania albo sklep Banki mydlane Jezdzik Znikopis Kregle Balony Tunel Zjezdzalnia i pewnie wiele wiele innych :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Gość gość
na Mikołaja daję dzieciom słodycze a że dziecko ma dopiero dwa lata to dostanie mini Mikołaja z czekolady takiego 5 centymetrowego i jakiś malutki samochodzik.

Gość gość
W moim regionie Mikołaj "przychodzi" na Boże Narodzenie. Więc mam jeszcze du uuużo czasu. :-)

Gość gość
No na mikolaja to skromnie jakąś książkę i słodycze. Na gwiazdkę zaszaleje :D

Gość gość
U nas na mikolajki sa tylko slodycze w mikolajowej skarpecie :)

Gość gość
mikołaja z czekolady i wszystko to nie święta bez przesady mało dzieciaki mają tych zabawek

Gość gość
No dokladnie,ja to juz nie wiem co kupowac,6 listopada moj synek skonczyl 5 lat kupilismy mu mini wieze,bo zabawek ma tyle,ze masakra jakas i to zeby sie nimi bawil,ale to lezy tylko i kurz na nich osiada.A na gwiazdke to pojecia nie mam co mu kupic starszakom to gift karty do jakis fajnych sklepow,a temu urwisowi to naprawde nie wiem :(

Gość gość
rajsmyka.pl poleca: - traktorek - Mały może na nie usiąść i się odpychać, wozić na dołączonej przyczepie zabawki, czy piasek, - kolejkę - zabawka doskonale rozwija wyobraźnię oraz zdolności manualne i dotykowe dziecka, - super edukacyjną kostkę wielkie centrum motoryki, która składa się z: •Tablicy wraz kredą i gąbką do nauki pisania oraz rysowania. •Zegara ta strona ozdobiona jest elementami cyrkowymi, odnajdziemy tu głowę clowna, zwierzęta: foczkę, słonika, tygryska i konika jak również uśmiechnięte buźki dzieci. Dzięki temu elementowi dziecko z przyjemnością będzie uczyć się określania czasu, ustawiania konkretych godzin. •Ksylofonu zabawka wydaje dźwięki w różnych tonach •Cymbałek z 2 pałeczkami,. •2 zabawek motorycznych, dzięki tym elementom dziecko ćwiczy motorykę oraz rozwija wyobraźnię. Zabawka świetnie nadaje się do nauki liczenia, możemy ja wykorzystać jako liczydło. Dodatkowo różnorodne figury pomagają dziecku w rozwijaniu zasobów słownictwa, określaniu kształtów, emocji (dzięki buźkom z różnymi minkami) jak równie. Dodatkowo tory w podkładce tworzą labirynt, po którym poruszają się drewniane figurki. ZAPRASZAMY!