Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młody gość

zarobki i koszty życia w wawie

Polecane posty

Gość młody gość

witam!:) jako że mam już skończone 25 lat i jestem już absolwentem postanowiłem się wyprowadzić od rodziców.. wprost do warszawy gdzie studiowałem i trochę pracowałem i gdzie można podbić świat!:). Pytanie moje kieruje do moich rówieśników którzy sami w warszawie mieszkają i utrzymują się. ile zarabiacie? i jaka jest wasza struktura wydatków? bo zastanawiam się czy sobie sam poradzę w tym wielkim mieście:) Jeśli chodzi o mnie to, przychody to 3800zł brutto(2700zł netto) - niby bez szału ale jak już będę mieszkał w warszawie to poszukam czegoś lepszego, a na razie to mi się udało znaleźć:) koszty: -mieszkanie.. nowa fajna kawalerka:) a rata z czynszem i mediami ok. 1100zł (mieszkanie mam własne, kupione na kredyt i zaoszczędzone wcześniej pieniądze) -bilet ztm 250zł na 3 miechy -paliwo i w ogóle utrzymanie auta 200-400zł oraz jedzenie plus rozrywka i inne wydatki typu kupno np. ubrań, jakiegoś sprzętu 500-1000zł zatem ogólnie wychodzi mi tak na styk dopóki nie znajdę jakiegoś bardziej intratnego dochodu, a jak to jest u was?:)

Gość gość
w Warszawie wiele osób pracuje za gownianą kasę,Ty na pewno sobie poradzisz

studenci mocno popsuli rynek. mowilem caly czas na uczelni, nie placa wam to kladzcie lache a nie robicie po 3 miesiace na durne praktyki... a oni chodzili tak i chodza. malo kto cokolwiek zarobil, a zarobki spadly. lepiej zatrudnic jedna osobe wykwalifikowana i nabrac 10 studentow co beda odwalac za free murzynska robote pod nadzorem tej osoby, niz 3 wykwalifikowanych pracownikow i im zaplacic...