Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc30

Czy jest jakis test zeby sprawdzic czy jestem aseksualna

Polecane posty

Gość gosc30

Mam prawie 30 lat, oprocz przytulania i pieszczot nie mam zadnego doswiadczenia fizycznego z mezczyznami. Zastanawiam sie, czy jestem aseksualna i powinnam sobie dac spokoj. Czy to mozna jakos sprawdzic? Bo teraz w moim zyciu ktos sie pojawil, bardzo go lubie, ale nie chce zeby angazowal sie na darmo, gdyby sie okazalo, ze tego pociagu wielkiego z mojej strony nigdy nie bedzie.

Gość gość
..trza sie rócchać róchać róchać aż sie rozróchasz...

Gość gość
CHodzi o to, ze na poczatku znajomosci powinno byc wielkie bum, prawda? I ludzie mysla od razu o lozku z ta druga osoba. Jesli ja nie to znaczy ze ta znajomosc jest skazana na niepowodzenie? Ale ja wlasciwie nigdy nie mialam jakiegos wielkiego popedu.

Gość gość
A może lepiej wybrać się do psychologa lub jeszcze lepiej seksuologa zamiast próbować to ustalić przez neta?

Gość gość
Odpowiedz sobie na pytania: -czy masz fantazje erotyczne? -czy masturbujesz się i odczuwasz z tego przyjemność? -czy w czasie przytulania się i pieszczot odczuwasz podniecenie seksualne? Podkreślam słowo seksualne. Czyli czy w takiej sytuacji poczułaś kiedyś że masz ochotę na seks, a jedyne co Cię powstrzymało to obawa np. przed zajściem w ciążę, albo strach przed pierwszym razem -czy wyobrażałaś sobie kiedykolwiek jak to jej uprawiać seks? -czy czułaś kiedyś w ogóle brak seksu jako coś nieprzyjemnego, coś co chciałabyś zmienić? Jeśli na większość pytań odpowiedź brzmi nie, możliwe że jesteś AS-ką.

Gość gosc30
- tak - tak - tak - tak - nie (pisze o tym konkretnym facecie). Czyli wszystko na tak, ale zyje bez tego cale zycie (oprocz masturbacji) i nie odczuwam braku. Strach przed ciaza i chorobami mnie paralizuje, ale chcialam zasiegnac opinii (nawet kafeteryjnej), zeby w razie bycia asem nie marnowac mu zycia. Nie jestem az taka egoistka.

Gość gość
Ktos sie moze jeszcze wypowie, to jest naprawde problem dla mnie.

Gość gość
http://kobieta.wp.pl/eid,2,title,Radoslaw-Jerzy-Utnik,ekspert.html?ticaid=111834 - tutaj możesz zadać pytanie seksuologowi, na pewno udzieli bardziej fachowej odpowiedzi. Według mnie raczej nie jesteś aseksualna skoro odczuwasz podniecenie i masz fantazje erotyczne. Bardziej obstawiałbym blokadę psychiczną przez paniczny strach przed ciążą i chorobami wenerycznymi. Radziłbym udać się do psychologa, bo jednak taka nerwica nie jest zdrowa. Możesz też porozmawiać z ginekologiem o antykoncepcji i chorobach wenerycznych, czyli krótko mówiąc o bezpiecznym seksie. Może jak usłyszysz od eksperta konkrety w liczbach to przestaniesz się tak bać. Powinnaś tak czy inaczej coś zrobić ze swoimi lękami nie tyle dla tego faceta, co dla siebie, nie ma sensu męczyć się całe życie.

Gość gość
W takich sprawach musisz najpierw sama być świadoma swoich potrzeb a dopiero później pytać się o ewentualną opinię. Czy brak seksu to dla Ciebie problem? Czy odczuwasz z powodu jego braku jakieś lęki, ból czy poczucie braku czegoś? Sama piszesz, że obawiasz się ciąży i chorobami wenerycznymi więc to może być przyczyna choć wcale nie powiedziane na 100%.

Gość gość
Przyjmuje od 2o:00 do 24:00 :-D

Gość gość
tak jest taki test sama myślałam że jestem aseksualna dopóki w kimś się nie zakochałam i przespałam się z nim od tego czasu wiem że aseksualna na pewno nie jestem :) a też była w twoim wieku i miałam podobne dylematy

Gość gość
też brzydzę się chorób , pospolitych r****czy łączę miłość z sexem a dlatego długo nie sypiałam z nikim i myślałam że jestem aseksualna ....

Gość gosc30
Wlasciwie to seksu mi na codzien nie brakuje, mysle ze moglabym zyc bez. Nie odczuwam bolu, nie jestem rozdrazniona (jesli cche to sama sobie robie i juz). I to mnie martwi, bo ten facet jest zaangazowany, ale spotykamy sie od niedawna. I w razie czego bede mu musiala powiedziec, jak to ze mna jest, zlamie mu serce przeciez. Ale to nie moja wina ze taka jestem. Na razie sie tylko calujemy (nie czuje jakichs fajerwerkow) i przytulamy (tu juz jest lepiej). Ale kiedys pamietam, kilka lat temu, wyladowalam w lozku z przystojniakiem, ktory mi sie bardzo podobal, zaczla mnie dotykac ponizej pasa i tez jakos myslalam wtedy o czyms innym. Jak juz mowilam, z tym sie jeszcze nic powaznego nie dzialo, moze powinnam sie przekonac jak z nim bedzie i dopiero zglosic sie po porade? Ale boje sie ze mu zlamie serce :/

Gość gość
No chyba najlepiej będzie po prostu spróbować jak to będzie, a może jednak seks ci się spodoba jak zobaczysz że to lepsze od masturbacji hehe. Z tym złamanym sercem bym nie przesadzał, każdy chyba jest świadomy, że czasem może coś nie wyjść, choćby w łóżko, takie życie, zgadzam się że prędzej je złamiesz jak będziesz wszystko przeciągać. Lepiej od początku być szczerym i próbować działać niż udawać że wszystko jest OK i nagle niemiła niespodzianka.