Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odrzywianie roczniaka

Polecane posty

Gość ToJaAutorka_
Dziewczyny a picie? Pytam bo mój syn bardzo lubi zwykłą herbatę z cytryną, ale chyba nie jest zbyt wskazana.

Gość gość
dobry pomysł autorko! sama weszłam, żeby poprawić :)

Gość gość
ja ostatnio przecier z warzyw z dodatkiem mielonego bananal

Gość gość
ja bym cherbaty z cytryną nie dała poniewarz dziecko w tym wieku nie porpawnie reaguje na kwaśne napoje

Gość gość
soki 100% rozwodnione 1 do 1 wodę czasem, kilka łyków melisy lub mięty mi podpije

Gość ToJaAutorka_
Ale soki dla dzieci? Jak można banana zmielić :D

Gość gość
ODWARZYWIANIE ROCZNIAKA?

Gość gość
takie soki np z tymbarku są dla dzieci w kartonikach a czasem już normalne tylko 100% a nie dosładzane napoje

Gość RudaMagda
Mam pytanie : czy taki maluch je już słodycze? Pomarańcze? Muszę przygotować paczkę na Mikołaja i zastanawiam się co prócz zabawki mogę dać. Banana to wiem, że tak.

Gość gość
mój niedawno skończył rok. dajecie dziecko po roku jeszcze mm 3 razy, czy tylko 2?

Gość gość
mój je jajko, kanapki.parówek nie dawałam, tego nawet przedszkolakowi bym nie dała,to są same odpadki!

Gość gość
Po roku zaczął jeść wszystko co jest bogate w wartości odżywcze, warzywa, kasze, owoce, rośliny strączkowe, pieczone wędliny, sery, mielone bakalie, ziarna, makarony, jogurt naturalny typu greckiego, dużo jajek, mięso różnego rodzaju. Pije wodę, wodę z cytryną i miodem, rooibosa, miętę, lipę, melisę, rumianek, kompoty gotowane z mrożonych owoców. Karmiony piersią przynajmniej 3 razy na dobę a zazwyczaj częściej.

Gość gość
coś w tym jest, bo weszłam tu tylko żeby napisać Ci, że jesteś tępa jeśli nie umiesz poprawnie napisać takiego słowa

Gość gość
Wiem,że to co napiszę,nie jest na temat,ale śmieszą mnie osoby,które z taką pasją poprawiają innych a sami nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

Gość RudaMagda
Dziewczyny ponawiam pytanie. Jakie owoce i słodycze można dziecku w tym wieku do paczki włożyć?

Gość gość
ja ucieszyłabym się jakby dziecko dostało rodzynki bez pestek, daktyle, migdały, słodkie pomarańcze, biszkopty np Lu, małe herbatniki, może 1 kpl małych czekolad takie z Mikołajem, Reniferami, choinką itd, od czasu do czasu otworzyłabym i dała kawałek.

Gość gość
No f**k ! Weszlam tu po to zeby cie zjechac, wiec mialad racje haha , pozdrawiam

Gość RudaMagda
Dzięki gościu za podpowiedź. Faktycznie o rodzynkach bym nie pomyslała. Kupię wszystko co wymieniłaś. A z jakiej zabawki maluch by się ucieszył?