Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielka952852

co na kaszel i chrypkę

Polecane posty

Gość anielka952852

W zimie chorowałam, brałam rózne leki, w końcu i przeszło poza kaszlem, który utrzymywał się około 2 miesiące i dokuczał mi jak diabli, potem w lecie był spokój i ok. 2 miesiące temu przeszłam przeziębienie, które mi minęło, ale została chrypka, kaszel i odchrząkiwanie. Brałam fluimucil, flavamed, budherin, antybiotyk, acodin, tussipect, jakies pastylki do ssania na receptę, nawet odstałam lek na astmę, bo którym kaszel był jeszcze gorszy, miałam prześwietlenie płuc i zatok i nic. Mam dość. Co mam robić? Już mi wstyd do przychodni chodzić. Nic mnie nie boli, nie mam kataru, tylko ten cholerny kaszel i uczucie zatykania.

Gość gość
Acc 600 na receptę lub acc optima (ta sama dawka) bez recepty. Trzy razy dziennie, ostatni raz na kilka godzin przed snem. Poza tym powinnaś dostać skierowanie do laryngologa, bo to jest przewlekłe zapalenie krtani.

Gość gość
I nie chcę Cię straszyć, ale już do końca życia przy przeziębieniu będzie Cię brało zapalenie krtani.

Gość anielka952852
kurcze.. kiedyś, wiele lat temu miałam zapalenie strun :(

Gość gość
Ja miałam kiedyś jonoforezy wapniowe na krtań i przez ok. 3 lata miałam spokój. Skierowanie właśnie od laryngologa.

Gość anielka952852
ciekawe, czy mi rodzinny da skierowanie do laryngologa. znam świetnego, ale wizyta do niego stówę kosztuje