Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ci rodzice są normalni Mi szczeka opadła

Polecane posty

Gość gość

Kupują na urodziny 5 letniemu dziecku palystation

Gość gość
normalni to oni nie są, na komunie to chyba kupia takiemu dziecku helikopter

Gość gość
no i co z tego? Ja mojej 6 latce kupilam Ipada 3....playstation nie ma, ale ma Wii....

Gość gość
A coo jest w tym nienormalnego?

Gość gość
będą mieli spokój , bo dziecko będzie grało albo to wymówka ,że dla dziecka ,żeby mieli na czym grac starzy

Gość gość
Wszystko zależy od tego jakie gry, jeśli jakieś zręcznościowe "NORMALNE" to bardzo dobrze, będzie ćwiczyło koordynację ruchową, bo rozumiem że chodzi tu o tego typu gry. A jak jakaś nawalanka no to się zgodzę, że bez sensu.

Gość gość
nie są normalni zaraz będzie ps4

Gość Mr September
popros mamusie o zmiotke i szufelke, posprzatasz szczeke z podlogi :classic_cool:

Gość gość
nie jest to normalne, ponieważ tak małe dziecko powinno spędzać czas inaczej niż przed tv, poza tym tak drogie prezenty nieadekwatne do wieku są bardzo niewychowawcze. Ale może kupili je sobie, pod pretekstem prezentu dla dziecka. My mamy xboxa i możliwe, że jak dziecko będzie starsze (koło 6-7 lat) to kupimy jakieś gry odpowiednie do jego wieku i czasem pogra, ale nie kupiłabym takiej "zabawki" dziecku na wyłączność.

Gość gość
podłączam się do tematu, mój facet chce kupić swojemu bratankowi PS3. Mały ma 5 lat. Jego matka nie ma nic przeciwko, pewnie dlatego, że dziecko ma włączony TV od 8 do 22.

Gość gość
Nie Twoja sprawa jak inni wychowują swoje dzieci. A co do argumentu, że prezent jest za drogi dla tak małego dziecka to takie dziecko nie ma świadomości ile taki prezent kosztuje i tak samo bedzie się bawić klockami jak i grą.

Gość gość
Drogi prezent jest niewychowawczy? - A skąd 5-latek wie ile kosztuje PS3, nie wie! A co do spędzania czasu w ten sposób, to nie oszukujmy się, ludzie włączają dzieciakom tv na kilka godzin byleby mieć je z glowy, jak się pobawią z dzieckiem 2-3h dziennie to jest święto. Nikt mu nie każe grać na PS cały dzień, ale raz na czas mu wcale nie zaszkodzi, byleby znać umiar i zachęcać dziecko do różnej aktywności.

Gość gość
jasne, małe dziecko nie wie ile taki prezent kosztuje i skoro w moim wypadku mały rzucał piłką w telewizor, to równie dobrze może rzucić w niego padem

Gość gość
Wraz z mężem lubimy grać w gry komputerowe, na konsolę. Mamy właśnie ps3 i kontroler move. Mamy również 4 letnią córeczkę, która gra z nami. Ale gra jest wspólna, dla rodziny...Nie wyobrażam sobie kupić jej takiego prezentu, dziecko wtedy inaczej to traktuje. A konsola jest jak lodówka czy telewizor-wspólna. I zanim tu zaraz będziecie na mnie naskakiwać to mała nie gra dużo i tylko w gry dla dzieci lub takie uniwersalne. Jak mam ochotę pograć w krwawą grę to mała robi co innego w tym czasie. I dodam, że innych elektronicznych gadżetów nie posiada na własność. Oprócz gier na konsoli robimy masę innych rzeczy(pracuję na pół etatu więc mam dużo czasu na wymyślanie nowych zabaw).

Gość gość
drogi NIEADEKWATNY DO WIEKU prezent jest niewychowawczy - tak napisałam. gry na konsole zaczynają się od 7 lat, nie od 5. Poza tym takie drogie prezenty na urodziny dla takiego małego dziecka? to jak ma poznać wartość pieniądza? kiedy uczyć dziecko, że pewne rzeczy są drogie? w wieku 5 lat to dziecko już powinno trochę rozumieć, że jedne rzeczy są warte więcej inne mniej. Poza tym jak już ktoś wspomniał - powodzenia jak dziecko wypierdzieli z pada w tv... już lepiej niech kupią xboxa z kinektem to chociaż tv oszczędzą...

Gość gość
gościu wyżej, tak jak pisałam - my też mamy xboxa, ale nie jest to prezent dla dziecka... co innego kupić sobie (wiadomo, fajnie czasem pograć, my z mężem gramy w kinect sports, fajnie też jak znajomi przyjdą) i czasem dać zagrać dziecku, nawet temu 5-latkowi, a co innego kupić to dla niego...

Gość gość
nie, nie wie ile co jest warte. Samochód za 150zł "załatwił" w 2 dni. Ściany są tak poobijane, że trzeba robić remont, bo samochód musi się przecież rozpędzić, a co za różnica na czym się zatrzyma...

Gość gość
"nie są normalni zaraz będzie ps4" hahahah dokladnie to samo pomyslalam :-) dobre

Gość gość
Jak dziecko rzuca czymkolwiek w telewizor to tu jest problem że w ogóle rzuca i na tym się trzeba skupić żeby wiedziało, że źle robi. Szacunek do pieniądza powinien być, ale pamiętajcie, że to jest rzecz względna. dorośli ludzie mają z tym problemy a co dopiero 5-latek. Widziałam trochę gier na ps3 i sądzę, że dzieci 5 letnie też znalazłyby coś fajnego dla siebie, i zgadzam się, że to nie powinna być tylko zabawka dla dziecka, ale narzędzie do spędzania czasu z całą rodziną. Grałam w parę gier na PS3 u znajomych i jestem zdania, że jest to lepsze niż komputer albo otępiająca bajeczka w tv bo przynajmniej trzeba się ruszać i ćwiczyć przy tym nieraz spostrzegawczość i zręczność

Gość gość
ale rodzice mu nie mówią, że robi źle, ogląda telewizję przynajmniej 14 godzin dziennie (a jak nie ogląda to i tak telewizor jest włączony) i rodzice mają spokój. Myślę, że z konsolą będzie tak samo. Włączą i mają spokój na jakiś czas.

Gość kolabonantka
ja mam teraz półrocznego synka. I powiem wam, że p i e r d o l e to, co ktoś sobie o mnie pomyśli ale modle się, żeby mały dorósł już do takiego wieku, żeby był w stanie zając się jakąs bajką na 2-3 godziny albo CZYMKOLWIEK innym, tak, żebym miała choć ODROBINE spokoju bo już k*****a nie wytrzymuje tego, że non stop trzeba się nim zajmować bo sam nie usiedzi 5 minut. Pracuje po 10-14 godzin co drugi dzień, a kiedy mam wolne od 6 rano na nogach i na pełnych obrotach. Padam na mordę ze zmęczenia i błagam Boga by przyspieszył bieg czasu i żeby synek miał już ze 2-3 lata to posadze go przed TV i rozłoże się na łóżku z browarem w ręku i może W KOŃCU się zrelaksuje!!!!!!!

Gość gość
kolabonantka hehehe wiem co czujesz, mój syn ma teraz 15 miesięcy i czasem włączę mu bajkę, oczywiście nie będzie się gapił 3h w tv choćby dlatego, ze mu się to nudzi, ale te 0,5-1h obejrzy i ja mogę coś zrobić. Ponad to w tym wieku dziecko potrafi samo się pobawić zabawkami w swoim pokoju, chodzi, więc to też ułatwia sprawę i nie trzeba kupować konsoli 5-latkowi żeby mieć chwilę spokoju ;)