Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja już nie wiem co robię zle

Ciągle czerwone miejsca intymne u 2 latki POMOCY

Polecane posty

moja córka ma 2 lata i 3 msc od kiedy nie nosi pampersów ma praktycznie cały czas czerwone miejsca intymne. Kąpałam ją wczęsnien co dziennie teraz co 2 dzień ale codziennie 2 razy myje pupe. ostanio z tyg temu stwierdziłam że ni ebędę myć że może po prostu robię to za często al eniestety jak miejsca intymne były czerwone tak jest nadal... :/ i czasami ją piecze... myślę żeby może jakiś krem kupić w aptece ? wcześniej smarowałam sudacremem ale to jeszcze gorzej bo wysusza śluzówkę smaruję tylko o***t

Gość karrammba
a dobrze ja wycierasz po sikaniu/kupie? Tak moja ma jak sama sie "wyciera"....niestety siki sa zrace...

robiłam wyniki z moczu i były śladowe ilości śluzu. Lekarka powiedziala że to nic strasznego ale w następnym tyg postanowiłam wybrać się do lekarza prywatnie tylko najpierw zrobię wyniki z moczu

Gość gość
może to wina twojego partnera pedofila

karrammba niestety nie wycieram jej dokłądnie po sikaniu bo ucieka a jak nie to właśnie chce robić to sama a najczęściej jest tak że nie wycieram jej po sikaniu wcale :/

Gość gość
smaruj sudocremem pomoze.Moja 5cio latka miala to sama ,w szkole sie tak wyciera kiepsko:( Kap codziennie ,jescze mozesz zmienic proszek ,bo moze ma uczulenie np.

Gość karrammba
no to znasz juz przyczyne....u mojej bylo to samo, to niestety ale siki tak dzialaja. Musisz ja jakos przekabacic i wycierac, myj codziennie i jak szczypie, to wytlumasz, ze to dlatego, ze sie nie wycierala i tam mieszkaja male bakterie, ktore zjadaja jej skore itp....

Gość gość
A dlaczego nie pójdziesz z tym do lekarza? Przecież najlepiej Ci doradzi. Rozwalają mnie takie tematy. Przecież tu Ci wymienią ze 100 możliwych przyczyn. Może to być alergia, zapalenie, zły proszek itp itd. To co będziesz sprawdzać wszystko co napiszą a dziecko będzie dalej się męczyło? Idź z nią do rodzinnego jak nic nie poradzi sam skieruje Cię do gdzieś może do ginekologa. Przecież może być to infekcja a wiesz że nie leczona może wyrządzić znaczne szkody szczególnie u małego dziecka które nie ma odp***ości jak dorosły. Jak nie ustępuje mało tego są gorsze momenty i swędzenie to chyba samo nie przejdzie.

Gość gość
po kazdym sikaniu i kupkaniu sciereczki z aloesem i wycierac delikatnie zadnym papierem osuszyc i albo wysmaruj kremem dosc gruba warstwa penathen wundschutzcreme albo posylka tej samej firmy po 3 dniach powinno przejsc ale regularnosc wymagana !

Gość gość
ja czegos takiego jako dziecko nie mialam ale mnie nikt nie molestowal🖐️

Gość ale bym ci
kup maść ochronną z witaminą A, kąpać ją możesz co ile Ci się podoba ale pupę pod prysznic przynajmniej codziennie wsadzaj, jeżeli jest taka samosia , niech choć raz dziennie wytrze pupę chusteczką nawilżaną , pupę smarujcie dokładnie , wewnątrz warg też. po jednym dniu już powinna być ogromna poprawa , ale mocz na posiew oddaj , pod mikroskop nie na komputer

Gość wifigdańsk
przeciez pisała ze sudocrem wysusza. ja bym podejrzewała grzybice-kup jje najpierw w aptece clotrimazum jest bez recepty kosz 3 zł i idz gdzies zrob badania pod kątem grzybicy.

Gość wifigdańsk
haha do ginekologa z 2latką,prędzej do dermatologa!!

Gość gość
rozumiem,ze zadna matka do siebie takiej mysli nie dopuszcza ale.....masz zaufanie do swojego partnera/meza??ja bym taka opcje rozwazyla.

Gość gość
Jest przecież ginekolog dziecięcy wielkie mi rzeczy. I z dwulatkami też chodzą. Wpiszcie sobie ginekolog dziecięcy w wyszukiwarkę nawet rankingi są.

Gość wifigdańsk
ale to nie jest sprawa ginekologiczna tylko skórna

Gość gość
ginekologiczna bo na genitalich.

Gość wifigdańsk
przede wszystkim na skórze a gdzie grzybica zaatakuje to juz inna kwestia. jakby miala zmienioną chorobowo skóre na rece to tez nie idzie do ortopedy tylko dermatologa. ginekolog bada głownie to co tam w srodku a mala skarzy sie na piekącą skóre. to tyle.

Gość gość
po co do ginekologa ??? To wina złej higieny, wiadomo, ze takie dziecko chce juz samo, ale nie zrobi tego dokładnie. Moja córa miała to samo, wyjaśniłam jej, że skoro ja mam nie poprawiać, to niech ona sama dokładnie wyciera, tak żeby było jej sucho, to wtedy nic nie zostanie i nie będzie szczypało. Odkąd młoda sama tak robi, to problem się skończył, ale papieru idą kilometry:p coś za coś. Aaa, papier kupuję tylko miękki, biały i niearomatyzowany. W razie gdy młoda narzeka na szczypanko, zwiększam ilość witaminy c w diecie (na szczęście młoda lubi sok z cytryny), żeby zakwasić nieco siuśki (bakterie nie lubią kwasów), to tak w razie, gdyby to sprawa układu moczowego była, ew. herbata żurawinowa, ogórki kiszone. No i jak się załatwia, to dostaje waciki nasączone ciepłą wodą, tylko i wyłącznie, obmywa sama sobie pupę, czy tam siuśkę, wysusza papierem i tyle. Odkąd miała tamte problemy, ma wręcz natręctwo i jak tylko coś jej mokro (często latem jak się spoci), to idzie do łazienki i sama wie co robić. Ma już 6 lat w tej chwili, ale kłopociki były jak była dużo młodsza.

Gość gość
te waciki oczywiście jak jest jakieś podejrzenie, że coś się może zadziać, czasem ją tam coś zaszczypie, wtedy prewencja.

Gość gość
A skąd Wy wiecie, że to "sprawa" skórna? To, że u Waszych dzieci tak było nie znaczy, że u tej dziewczynki musi tak być. Wizyta u ginekologa oczywiście w razie konieczności jak inne leczenie nie pomaga. Jak nie dajesz rady domowymi sposobami to idź jeszcze raz do lekarza. Może coś przepisze. Jak nie do dermatologa a jak ten nie pomoże do ginekologa i tyle. Żaden lekarz nie jest od wszystkiego.

Gość pluusk
ja byłam ostatnio u gin z moją 16 m-czną córką bo zauważyłam upław jednorazowy na pieluszce, nic nie wyszló w badaniu mikroskopijnym ani w moczu, ale miała lekko czerwone okolice intymne= Nie kazała smarować sudokremem tylko linomagiem Przepisała mi maśc Triderm smarować kilka dni (na noc po kąpieli) okolice intymne. Pomogło.

Gość wraaka
moja ma 6 lat i to samo juz zaczelam prac w proszku dla dzieci myc w plynie do higieny intymnej i nic lekarz przepisuje rozne mascie ale jak tylko przestaje smarowac wszystko wychodzi od nowa , miala robiony mocz i wyniki sa ok dostala nawet tabletke na owsiki ale to nic nie daje teraz kazala nam isc do dermatologa. sudocrem nie pomoze u nas bylo jeszcze gorzej po tym.

Gość pluusk
a i nie kąpę w żadnych płynach tylko mydło bambino uzywam.

Gość wraaka
co do ginekologa to mi tez pediatra pytal czy corka ma uplawy , ale nie ma a pewnie gdyby miala to skier do ginekologa

Gość mama 3 latki
Droga autorko. Moja już teraz 3-latka miała identyczny problem. Żadna z podanych tu rad sensu nie ma żadnego. Otóż należy z dzieckiem udać się do ginekologa dziecięcego. My tak uczyniliśmy. Specjalista wyjaśnł, że małe dzieci nie wytwarzają żadnego śluzu w okolicach intymnych, w związku z czym grupa dziewczynek najbardziej wrażliwych ma takie problemy. Powstają mikrootarcia, które zaraz przeradzają się w permanentną infekcję. Co nam zalecił. Myć 2 razy dziennie pupkę dziecka żelem do higieny intymnej PlivaFem żółty, i po myciu,a więc też dwa razy dziennie, smarować obficie Linomagiem. Tak, żeby okolice warg sron=mowych byly tłuste. Stosujemy się do zaleceń od pół roku i choć córka chodzi już do przedszkola (a wiadomo, że tam z podcieraniem się bywa różnie) zaczerwienienia nie pojawiają się.

Gość gość
jezeli dziecko nie ma upławów jakie występują przy grzybicy ( tak 2 latki też mają upławy) i jeżeli nie ma bakterii w moczu to ewidentnie jest to skutek złej higieny , autorko masz do wyboru, rumianek , nagietek,(podmywanie naparem ), maść nagietkową (może szczypać) alantan, retimax, zmiana bielizny przynajmniej 2 razy dziennie

Gość violkaxfasolka
Tak własnie czytam i sie zastanawiam dlaczego niektorzy wysyłają do ginekologa z podejrzeniem grzybicy skoro dziecko nie ma upławów a to chyba główny objaw.

Gość gość
Dorosłe kobiety...nie wiecie, że zaczerwienienie i swędzenie okolic intymnych jest objawem infekcji grzybiczej? Nie mówię, ze na 100% musi być to ale jak nie ustępuje lepiej chyba przebadać.

Gość mama 3 latki
Acha i jeszcze ginekolog dodał, że żadne płyny, o ile dziecko nie ma alergii,nie powinny wpływać na podrażenienie tych okolic. Dziecko może chodzić na basen, myć się mydłem dowolnym, kąpać w jeziorze i wszystko powinno być ok przy wlaśnie odpowiednim natłuszczaniu.