Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peptiowa

Ile zużywacie puszek pepti ew nutramigenu na msc i ile macie na rp zapisane

Polecane posty

Gość peptiowa

jak w temacie. I dla ilo msc dzieci te ilości. Mi wychodzi puszka na 3 dni, dziecko 2msc. Na rp tylko po 5szt mam zapisywane musze przez to latać jak głupia co chwile do pediatry :o

Gość gość
a po co chodzić do pediatry? ja dzwoniłam do przychodni i na 2 dzień odbierałam receptę... Moja pediatra pytała ile mi na miesiąc trzeba i tyle zapisywała.

Gość autorka to jestem ja
a czy teraz nie trzeba mieć recepty od gastrologa na pepti? w każdym razie ja kupuję zwykły bebilon 800 g i starcza na tydzień, dziecko ma 2 miesiące.

Gość gość
mi ok 2 mca, zwykłe mleko (400g) wtedy przed pepti NAN PRO HA starczało na 3 dni. Pepti używa się również w przypadku skazy białkowej, dlatego wystarczy recepta od pediatry.

Gość gość
ja wiem, że kiedyś wystarczała recepta od pediatry ale teraz trzeba miec od gastrologa - tka mi farmaceuta w aptece powiedział

Gość gość
Ja podaje nutramigen,(425g ma opakowanie) lekarka sama pyta ile puszek chce. Zawsze mówię, że 6. Dziecko ma 4,5 miesiąca i gdzieś 2, 2-5 puszki na tydzień starcza. My i tak często musimy do pediatry chodzić a zawsze mam też coś w "zapasie".

Gość gość
moj synek ma 4,5 mca lekarka zawsze pyta ile chce puszek na recepcie.biore 2 razy w mcu recepte na 4 puszki bebilonu pepti 1

Gość gość
od gastrologa?ja mam normalnie recepte od rodzinnego i za puszke bebilonu place 11zł

Gość gość
teraz czytałam o przepisach i jeśli masz zaświadczenie od gastrologa do pediatra może wystawić receptę. To tj ma mój dziadek-musi mieć zaświadczenie od urologa i raz na ileśtam wizytę, aby mieć receptę od pediatry :)

Gość gość
ja dostałam ostatnio receptę na 10 puszek Nutri... :-)

Gość gość
Na receptę bebilon: 1 max 5 puszek, 2 max 10 puszek.