Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Qlaira jak brac PROblEM

Polecane posty

Gość gość

Jak mam zaczac brac 2 opak? w ulotce pisze tak: "Kolejne opakowanie należy rozpocząć bez robienia przerwy; innymi słowy – w następnym dniu po zakończeniu aktualnego opakowania, nawet jeżeli krwawienie jeszcze się nie zakończyło. Oznacza 7 to, że kolejne opakowanie rozpoczyna się w tym samym dniu tygodnia co właśnie zakończone opakowanie" moja 1 tabletka byla w środe a ostatnią wezme w przyszły wtorek, no i 2 opakowanie mam zaczac we wtorek czy w srode znowu? jak to jest bo w ulotce: "kolejne opakowanie rozpoczyna się w tym samym dniu tygodnia co właśnie zakończone opakowanie"

Gość gość
No ale czego nie rozumiesz? Pierwsze zaczęłaś w środę to i drugie zaczynasz w środę. Każde kolejne zaczynasz w tym samym dniu co zaczęłaś poprzednie. Nie powinnaś mieć ani jednego dnia bez tabletki i nie powinnaś wziąć więcej niż jedną tabletkę dziennie. To naprawdę nie jest trudne.

Gość gość
no tez tak mysle ale zmylilo mnie to zdanie: "kolejne opakowanie rozpoczyna się w tym samym dniu tygodnia co właśnie zakończone opakowanie"

Gość gość
Ale co jest w tym mylącego? " kolejne opakowanie rozpoczyna się w tym samym dniu tygodnia co właśnie zakończone opakowanie" Wydaje Ci się, że to znaczy, że masz zacząć w tym dniu kiedy kończysz poprzednie opakowanie? Tu nic takiego nie jest napisane. Zastąp sobie słowa "właśnie zakończone" na "poprzednie".