Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikita90

niepocieszona dlaczego pęcherzyk wolno rosnie

Polecane posty

Gość nikita90

witam, ostatnia miesiaczke mialam 4 wrzesnia 2013r. Dzisiaj bylam u ginekologa i stwierdzil pecherzyk ciazowy wielkosci 6mm. wedlug niego jest to 6 tydzien ciazy, a wyglada na 4. czy to oznacza cos zlego? jestem strasznie zmartwiona. dal tez tabletki na podtrzymanie;/

Gość gość
A kiedy miałaś owulację?

Gość nikita90
wychodzi na to ze 18 wrzesnia mniej wiecej.

Gość gość
Na jakiej podstawie wychodzi?

Gość nikita90
nie wiem wyliczalam sobie sama, niegdy nie zwracalam uwagi czy mam plodne czy nie staralam sie po prostu o dzidziusia, we wrzesniu akurat sie odstresowalam bylam na wakacjach i tak wyszlo ;] gdy zrobilam w tamten pon testy ciazowe 4 ;] bylam tak szczesliwa ze dzis pojechalam do lekarza. a wyliczalam sama, mniej wiecej w polowie cyklu.

Gość gość
1. Dni płodnych i owulacji się nie wylicza, wiec nie masz pojęcia kiedy była owulacja, a co za tym idzie zapłodnienie. 2. Wiek ciąży liczy się od ostatniej miesiączki, wiec obecnie kończy się 6 tydzień. 3. Rozmiar pęcherzyka jest w normie.

Gość nikita90
to czemu ginekolog powiedzial ze jest za maly, ze teoretycznie powinno byc juz widac zarodek, i teoretycznie niedlugo powinno zaczac bic serduszko. jestem zalamana i wkurzona i wiem ze teraz bede sie stresowac a to nie dobrze wplynie na moja ciaze;/ no to skad mam wiedziec kiedy mialam owulacje?

Gość gość
Nie dowiesz się kiedyś miałaś owulację. Za jakiś tydzień powinno być widać zarodek, za dwa może już zacząć bić serce.

Gość gość
Oczywiście zakładając, że owulacja była 14 dnia cyklu, a to nie jest pewne, bo mogła być i później. A jeśli była później to wszystko powyższe będzie później. W którym dniu cyklu robiłaś test?

Gość gość
Poza tym czasami zarodek zagnieżdża się szybciej, a czasami zajmuje mu to więcej czasu. Może być nawet tydzień różnicy. Poczytaj jakąś książkę, film obejrzyj albo zrób mężowi loda.

Gość gość
test robilam 7 pazdziernika czyli ok tyodnia spozniala mi sie miesiaczka. tj.34 dzien cylku. caly czas sie zamartwiam, ale wlasnie lekarz mowil ze moglo dojsc pozniej do zaplodnienia albo zarodek obumarl. eee tam mezowi loda zrobie kiedy indziej ;]

Gość gość
Możesz jeszcze zrobić test z krwi i na tej podstawie spróbować wywnioskować kiedy mniej więcej doszło do zapłodnienia. Zostaje film albo książka. :classic_cool:

Gość nikita90
a test z krwi pokaze ktory to dzien ? a ja juz porobilam wszystkie wyniki poczawszy od toksoplazmowy, po rozyczke cytomelagie;/ mam dola i do tego chyba stan podgoraczkowy;/ a codziennie do poludfnia mdli mnie;/

Gość gość
Dzień nie, tydzień tak, ale we wczesnej ciąży. Bo potem to już różnie hormon rośnie.

Gość nikita90
ale teraz to juz chyba bez sensu bo to ze jestemw ciazy to wiem na pewno lekarz tez potwierdzil. chyba pozostaje mi sie cieszyc i czekac na wizyte do mniej wiecej 4 listopada. mam nadzieje ze bedzie dobrze, jednak pecherzyk wydaje mi sie chyba za maly;/

Gość nikita90
a czy to mozliwe ze jestem w 4 tyodniu zamiast 6? no ale miesiaczke mialam 4 wrzesnia. mialam 13 czerwca, 14 lipca, 9 sierpnia, i 4 wrzesnia. jak nic wychodzi 6 tygodni. chyba dzisiaj nie zasne na bank jest cos nie tak. pecherzyk jest za maly;/