Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewinkówka

Jak nawilżyć suche gardło niemowlakowi SUCHY KASZELEK

Polecane posty

Gość Ewinkówka

czy ktoś zna sposoby? dziecko ma 6,5 miesiąca. Suchy kaszelek (wirusowa infekcja), a raczej już po niej. Został tylko suchy duszący kaszel od suchej śluzówki na gardełku. Ja swoje gardło (miałam to samo) nawilżam pastylkami do ssania, sprayem nawilżającym i syropem przeciwkaszlowym supremin, żeby dalej nie podrażniać kaszlem już i tak suchej śluzówki. A co dać takiemu maleństwu? Jest to o tyle uporczywe, że jak ją złapie kaszel podczas jedzenia, to od razu wymiotuje biedna;(

Gość gość
jak musialam pozbyc sie kaszlu to smarowalam sobie jezyk olejem, ale widzialam że witamina D w formie oleju jest np vitaderol i mozna dziecku jezyk smarować co 2godziny np....

Gość gość
możesz podać homeopatyczny Drosetoux, albo Stodal

Gość gość
jedna kapsulke na caly dzien kropele na palec, za dwie godziny druga....oliwek nie polecam bo jest za maly

Gość Ewinkówka
ale czego kropelkę? witaminę D jej dziś podałam prosto do gardełka, mam podawać 1 kapsułkę na dobę. drosetux i stodal to nie są przypadkiem wykrztuśne? bo ona ma duszący kaszel, nie mokry. Już to nie jest infekcja, a pozostałość i podrażniona śluzówka. a czy nebulizacja/inhalator nawilży śluzówkę gardełka? a jeśli tak, to co tam w niego mam wlać? Dziś chciałabym zamówić ewentualnie...może ktoś pomoże?