Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wczesne usg

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny w którym tygodniu ciąży widać coś na usg?

Gość gość
byłam na usg w 7 tygodniu wg. daty ostatniej miesiączki, a wg mnie to był ok. 5 tydzień. Było już widać zarodek i słychać bijące serduszko. A byłam wcześniej ze 2 tygodnie to był pęcherzyk widoczny

Gość gość
Ja tez bylam w 7 od ostatniej miesiaczki.

Gość gość
U mnie pęcherzyk ciążowy był w 5t1d Maleńki zarodek z bijącym serduszkiem w 6t3d Zarodek 2cm z wyraźnie zarysowanymi ludzkimi kształtami w 8t3d

Gość gość
Wszystko liczone od ost. Miesiaczki

Gość gość
ja jestem 4tygodnie i 3 dni od ostatniej miesiączki, w poniedziałek nie było widać nic, 3 testy poztywne, bóle piersi, wstrzymam się jeszcze jakies 2, 3 tygodnie z kolejnym usg

Gość gość
tak też zasugerował lekarz

Gość gość
Ale jesteś 4tyg od ostatniego krwawienia czy 4tyg od taty miesiączki która się nie pojawiła?

Gość gość
4tyg i 3 dni od ostatniego krwawienia

Gość gość
czyli 5 tydz ciązy może być widać pęcherzyk ale nic więcej

Gość gość
wstępnie jestem umówiona na 28 na usg, myśle że już będzie cos widać, poczekam do tego czasu. na co uważałyscie w pierwszych tygodniach ciąży

Gość gość
Na leki najlepiej nie przyjmować zadnej chemii, poza kwasem foliowym lub kompleksem wit dla ciężarnych.

Gość gość
jeszcze takie pytanko, w poniedziałek nie było widać nic, dzisiaj miałam umowiona wiztye u ginekologa już dawno się umwaialam , czy jest sens isc? może już być pęcherzyk jak w poniedziałek nie było nic? co sądzicie?

Gość gość
dziękuje Wam za informacje, pierwsza ciąża, tyle pytań i obaw

Gość gość
a jakie miałyście objawy w pierwszych tygodniach?

Gość gość
brak miesiaczki, bole cycków, wczesniej bole zoladka, okropne, nie moglam spac w nocy :/, po wizycie u lekarza rodzinnego wymęczona tymi bolami, lekarz polecił test ciążowy i ku mojemu zaskoczeniu wyszły dwie krechy.

Gość gość
a jaki miałyście śluz?

Gość gość
w 7tc, było serduszko

Gość gość
to warto poczekać, chciałabym już zobaczyć to wszystko na usg :)

Gość gość
ja byłam pierwszy raz na usg 4 dni po terminie spóźnionej @ i było widać tylko maleńki pęcherzyk ciążowy-3,7mm (według OM byłam w 5t2d ciąży z usg według pomiarów p.dr wychodziło 4t1d i kazała nam się wstrzymać z "otwieraniem szampana,bo wygląda to tak sobie"- poprzednia ciąża była pustym jajem płodowym i w tym samym czasie"ciążowym" NIC wtedy nie było jeszcze widać-więc tym razem miałam pozytywne nastawienie, bo już "coś" było widać) dokładnie 2 tyg.później byliśmy na ponownym usg,bo tak kazała dr. i .... zarodek 8mm,bijące serduszko, według OM 7t2d według pomiarów usg 6t5d . Jutro idę na następne usg ,żeby zobaczyć czy wszystko dobrze-ile i jak urósł zarodek , czy z sercem ok. według OM jutro 10t1d ciekawe co wykażą pomiary usg

Gość gość
ja bylam u lekarza w 7 tyg od ostatniej miesiaczki ale lekarz powiedziala ze to 5/6 tydzien. zarodek mial wtedy dwa milimetry. slychac juz bylo serduszko. za dwa tyg mam umowiona wizyte i licze na to ze bedzie cos wiecej widac niz tylko malenka kropeczke:) to bedzie 8/9 tydzien

Gość gość
a jak często zdarza się że jajo jest puste? mam 22 lata oboje z narzeczonym prowadzimy zdrowy tryb życia bardzo bym chciała zobaczyć nasze malenstwo

Gość gość
to nasza pierwsza ciąża

Gość gość
jak często puste jajo ??? tego kochana nikt nie odgadnie :( ciąża z pustym jajem była moją pierwszą ciążą , długo wyczekiwaną , dbałam o siebie jak nigdy-przed ciążą i w trakcie oboje byliśmy załamani :( teraz już wiem,że dwie kreski na teście jeszcze nie oznaczają ,że zostaniemy rodzicami , bo baaarooodzo różne historie nam życie pisze :( ja już straciłam nadzieję,że będę mamą i...niespodziewanie!!!! po 7 miesiącach od poronienia okazało się ,że znowu jestem w ciąży!!! nie powiem,że nie boję się jutrzejszego usg , boję się jak cholera , ale niestety jestem tego świadom ,że ŻYCIE może napisać kolejną historię choćbyśmy dmuchały na siebie i chuchały :(

Gość Nelunia
musi być dobrze, raz się nie udało :( ale teraz musi być ok :) nie możesz o tym myslec caly czas, trzymam za Ciebie kciuki, ja tez czekam na usg żeby zobaczyć pęcherzyk i maleńkie serduszko. jak byłam na usg w poniedziałek to była tylko taka mała kropeczka zamiast pecherzyka

Gość gość
ja już mam takie podejście ,że co ma być to będzie i jeśli ma być źle to i tak moje zamartwianie się i myślenie NIC NIE DA , owszem czasami łapie mnie histeria i myślę bardzo intensywnie czy wszystko ok i proszę Boga o łaskę , ale czy on mnie słucha?? Nelunia - a który to twój tydzień ?? no właśnie-czekanie :) od 12 lat czekam na mój mały cud i to czekanie właśnie jest najgorsze - od miesiączki do miesiączki , od miesiączki do owulacji, od owulacji do miesiączki , od wizyty do wizyty itd Ja mam w głowie taką myśl przewodnią: dziecko-kiedyś na pewno będę je mieć!!! czy to naturalnie-daj Boże , czy adoptowane- NA PEWNO KIEDYŚ będę mieć dziecko :) i tyle :)