Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy będąc w ciąży często zastanawiałyście się

Polecane posty

Gość gość

jak będzie wyglądało wasze dziecko? :)

Gość gość
tak:P i nijak się nie zgadza:D

Gość gość
a też się przejmujecie i zastanawiacie czy wszytsko będzie ok?

Gość gość
bo przejmuje się i mysle..to moja pierwsza ciąża i bardzi bym chciała żeby było wszytsko wporzadku

Gość gość
Ja miałam nawet wyobrażenie uwzgledniajac najbardziej widoczne cechy moje meża i dziadków... nie sprawdziło się dosłownie NIC :D dziecko ma oczy jak mój wujek kolor włosów jak swój dziadek a nie ja i mąż a układ twarzy to bardziej po mężu jednak nie jest to bardzo wielkie podobieństwo

Gość gość
Hahaha :D no właśnie. Ja mam jakieś takie wyobrażenie. Mój mąż to brunet, wielkie, ciemne oczy, czarne włosy w ogóle jest cały czarny i mam nadzieję, że to wszystko odziedziczy po nim córka, ale mam wątpliwości :D Mąż mówi, żebym nie nastawiała się na wygląd z moich wyobrażeń, bo mogę się zawieść :D

Gość gość
A no właśnie :D Myślałam, że wyczytam coś z usg 4d, ale też jakoś tak średnio. I kurcze włosków jakby malutko miała na głowie. Termin mam na za 2 tygodnie i z każdym dniem intensywniej myślę jak Ona może wyglądać, jaka będzie.

Gość gość
Noworodek zazwyczaj jest czerwony nos wydaje się dziwny płaskaty lub stosunkowo duży do reszty twarzy do tego często zuchwa jest jakby cofnieta- wiem brzmi żle jednak to normalne u noworodka po tygodniu dziecko zaczyna wygladac jak lalka cudnie :)

Gość gość
A ja sobie nijak twarzy nie umialam wyobrazic. Ani przy pierwszym dziecku,ani przy drugim. Widzialam w myslach niemowlaka,ale twarz nivdy nie byla sprecyzowana

Gość gość
Ja też nie umiem sprecyzować twarzy, ale takie rzeczy jak włosy czy duże oczy kojarzą mi się od razu z mężem, więc tak sobie wyobrażam, że będzie wyglądała. No nic. Niebawem się okaże :D

Gość gość
JA tez sobie nie moglam wyobrazić dziecka nijak...raz się mi przyśniło dziecko jak byłam jeszcze w ciąży,taki mały czarny chłopczyk ,(że go nosiłam a potem miałam kąpać z teściową) i właśnie taki się urodzil jak się mi przyśnił -identycznie czarne włoski :D

Gość gość
Mnie się marzyło że córcia będzie mieć oczy po tacie a kręcone ciemne włosy po mnie. A co wyszło? Oczy po mnie a włosy proste blond po tacie:D

Gość gość
ja byłam pewna, ze córcia będzie jasniutką blondynką z mikroskopijną ilością włosków, czerwoną skórą i zapuchniętymi oczami (jak to noworodek) - okazało się, że ma czuprynę w kolorze ciemny blond, oczy od razu miała wielkie, otwarte i nie opuchnięte, cera po 2-3 godz też miała już normalny kolor. Jedyne co to od razu po porodzie miała dziwnie wydlużoną glowkę, co zanikło po chyba dniu od porodu i cofniętą dolną żuchwę - też już nie ma :) ogólnie jest poszczególne części - tj. nos oczy rzęsy uszy dłonie itd ma po mnie lub mężu, jedynie nosek po swoim wujku :)

Gość gość
Chyba każda matka chcąc, nie chcąc zastanawia się jak będzie wyglądało jej dziecko i zamartwia czy aby na pewno będzie zdrowe, mimo pozytywnego myślenia:) Ja jestem w 28 tyg i coraz częściej się zastanawiam jak będzie wyglądał nasz synuś, w sumie najważniejsze żeby był zdrowy a o reszcie przekonamy się na porodówce;)

Gość gość
wiesz co? chyba troche sie zastanawialam, ale nie mialo to dla mnie znaczenia , jak w 6 mcu zobaczylam go na usg to wiedzialam,ze bedzie sliczny, i to prawda, ma juz 6 lat a niejedna dziewczynka nie jest taka ladniutka jak on, chyba dla kazdej mamy dziecko jest naj ale ja to i od obcych slysze, jedno, to bylam pewna ,ze bedzie do mnie podobny, ciemne wlosy i oczy, i co ? mam blondynka o niebieskich oczkach, po mezu :) nigdy bym nie przypuszczala, do tego wloski mu tak ladnie faluja, na koncu ma loczki, ciemna oprawa oczu choc ma niebieskie :) po mnie ma perkaty nosek, ale jest drobniutki taki na buzi,