Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomoc dla starszej osoby

Polecane posty

Gość gość

Moja mam ma problem z poruszaniem się po mieszkaniu, jednak nadal chodzi i sama korzysta z toalety, jednak bardzo bym chciała jej pomóc i ulżyć, a także ustrzec ją przed rezygnacją z jakiejkolwiek aktywnosci, mieszkanie mam dość duże, cztery pokoje, myślałąm o zakupie balkonika rehabilitacyjnego coś takiego jak ten model aluminiowy http://www.ortopedyczny24.pl/rehabilitacyjne/balkoniki-chodziki/balkonik-aluminiowy-skladany-kroczaco-staly-podwojna-rama-h jak sądzicie to dobry zakup? czy lepiej kupic laskę, proszę o doradzenie im.

Gość gość
Najlepiej doradzi ci ortopeda. Sprzęt kupuje się biorąc pod uwagę schorzenie. Jednemu laska, innemu kula, jeszcze innemu balkonik.

Gość Bashmi
Idź do lekarza pierwszego kontaktu. On Cię pokieruje. Poza tym takie sprzęty częściowo lub całkowicie refunduje NFZ, tylko trzeba za tym troszkę pochodzić. Sprawdź też fundacje i towarzystwa pomocowe w okolicy. Wiele z nich zajmuje się wypożyczaniem takiego sprzętu (od łóżek ortopedycznych, przez chodziki do przenośnych toalet), za śmieszne pieniądze. Powodzenia!