Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

apel do ludzi z mózgiem

Polecane posty

Gość gość

Ktoś kto korzysta z usług zbędnych specjalYstów architektów wnętrz jest skończoną sierotą i bezguściem. Ludzi ruszcie swoje mózgownice po co płacić jakiemuś frajerowi za to żeby w programie komputerowym "wymyślił" nam na jaki kolor ściany pomalować/ jaki stolik wybrać/ łóżko w sypialni/ kolorek zasłon czy jaki kolor paneli wybrać W internecie/ w gazetach/ jest 100000000 gotowych aranżacji można wybrać coś dla siebie, wszystko jest gotowe w sklepie wystarczy pojechać i wybrać wg własnego stylu i uznania pozdrawiam ludzi myślących mających swój własny styl i gust .

Gość gość
fajnie ale to nie temat na ero to raz a dwa nie wpadłeś na to,że może mi się nie chcieć wymyślać a taki pajacyk zrobi to za mnie,inne pajacyki przyjdą i zamontują,pomalują,poskładają i przychodzę na gotowe. Są ludzie którzy lubią na gotowe nie męcząc się a pieniądze to rzecz nabyta jak ich masz dość to oszczędzać nie musisz:)

Gość gość
no, że DO SYPIALNI :D

A ja p*****le programy i przegladanie, mam kase to zaplace takiemu "frajerowi" i zrobi wszystko za mnie, a ja bede lezal ch**em do gory i ch*j

Gość gość
Zgadzam się. Wstyd by mi było jakby się wydało że sam sobie nie wybrałem rzeczy do mojego mieszkania , no jeszcze dałnem nie jestem

Gość gość
ale to Ty wybierasz a Oni podsuwają tylko pomysł który musisz zaakceptować heeelooołł:D

Gość Kamil z ulicy Kamińskiej
w d***e mam ich pomysły, mam swoje

Wybrać dobrego architekta wnętrz to też sztuka, uwierz mi:-D Usługa jak każda inna! Jest popyt? To jedziemy z koksem.

Gość gość
i to właśnie przez takich polaczków co to wszystko sami zrobią(też taki jestem) jak my ten kraj się nie rozwija albo rozwija ale wolniej od inncyh europejskich gospodarek. Bo wolimy sami kozaki ale chodzi o to aby dać zarobić innym bo dzięki temu rozwija sie rynek powstają nowe branże. Przyjdzie taki jelonek poskładać mi meble więc mu zapłacę, od tego zapłaci podatek (zyski dla państwa które z założenia mają służyć nam)za to kupi sobie cukier w sklepie, od cukru też zapłaci podatek,ta Pani co mu sprzedała też zarobiła i też wyda,nie wspominając,że cukier ów został,przesypany,przywieziony,rozłożony. W ten sposób pieniądze wchodzą w obieg,napędzają gospodarkę,Pani która zarobiła na cukrze pokusi się o jakiś gadżecik dla siebie itd,itd,itd.....

Gość gość
Nie chodzi o "pana który przyjdzie ci meble poskładać" tylko o to aby samemu te meble wybrać :-P i o to właśnie chodzi by nie dać sobie wciskać ciemnotę że nic nie wiesz i że sam nie potrafisz tego zrobić hahaha pozdr !

Gość gość
a jak zrobisz sam to nie zarobi ten od składania,nie zapłaci podatku,nie da zarobić tej od cukru i ona też nic sobie nie kupi i wszyscy będą biedni siedzieć i patrzeć na ściany marząc,że może kiedyś...:D Cukier jak jest w UK tam do byle czego jest "fachura" pomijam to,że z jakością ich pracy nie jest najlepiej:D

Gość gość
gościu ale mi nie chodzi o konkretny przykład mebli czy wizażystów i innych projektantów chodzi o idee usług i handlu:)

Nie wyobrażam sobie, aby obca osoba, która tak naprawdę nie wie o mnie nic, urządziła mi choćby piwnicę :P o mieszkaniu już nie wspominając. Przecież mieszkanie jest wyznacznikiem naszego wnętrza, naszych upodobań, nas samych, jak można pozwolić komuś na wyrażanie nas?

Gość gość
Deidra Ty naprawdę zastanowiłaś się nad tym co piszesz? Przecież nikt Ci nic nie urządza tylko sugeruje co mogłabyś a czego nie i możesz się z nim zgodzić albo wywalić na zbity pysk.Twoje mieszkanie Twoje zasady. Głębokie przemyślenia odnośnie tego mieszkania:P

Pierwsze pytanie:czy budujesz dla siebie? Czy na handel? Jeśli dla siebie to rób co chcesz każdy ma inny gust, ale jeśli ktoś buduje na sprzedaż to pewnie chciałby uzyskac naksymalną cenę sprzedaży (przy minimalnych kosztach)-i czasami warto dać zarobić architektom żeby dzięki nim zwiększyć zysk.

Gość gość
cukierek29 Idea handlu? Skoro istnieją architekci to chyba dlatego że jest popyt na takie usługi? O czym tu dyskutować? xvxvv nie pisałem do Ciebie ale nawet jak to nie rozumiem o czym piszesz, jak to ma się mojej wypowiedzi?o tej: zzz gość gościu ale mi nie chodzi o konkretny przykład mebli czy wizażystów i innych projektantów chodzi o idee usług i handlu

Gość gość
zresztą nieważne idę sobie bo poruszyłem temat nie na Wasze główki trzymajta się🖐️

Deidra architekt nic ci nie narzuca:-D on/a ci przedstawia z 5 różnych projektów i wybierasz? A wcześniej oglądasz portfolio jego prac? W piwnicy możesz mieć stół do bilarda itp, barek, pralnię i suszarnie lub piec na węgiel i tonę węgla:-D:-D:-D up to you;)

Gosc co sklada meble odprowadza dobrowolnie podatek ??? Buahahahahaha ale sie usmialem :D

Gość gość
nie bądź łoś jeżeli ma firmę składającą meble a takie istnieją to wg naszego prawa ma taki obowiązek a czy to robi to jego sprawa

Gość gość
i zrozum,że to tylko przykład :)

Firma to co innego, a co innego "pan który meble przyjechał poskładać" Ty nie bądź łoś, prawnicy ledwo co odprowadzają podatek, i to oby jak najmniej, żeby tylko sie w papierach zgadzalo, a co dopiero "pan skladajacy meble" Sam pracuje dla firm, więc musze podatek odprowadzać, ale gdyby to byli klienci indywidualni którzy do niczego faktury nie potrzebują.....reszte sobie sam dopowiedz. Po co mam zasilać Państwo złodzieji w rządzie ?

Gość gość
mistrzuniu wiadomo,że ludzie kantują jak mogą ale "pan który przyjechał poskładać meble" może ma wlasną działalność a może pracuje w firmie Zbyszka NIE O TO CHODZIŁO doczytaj:) Zaczynasz w ogóle inny wątek ale niemniej ciekawy