Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adres tymczasowy

To prawda nie ma odpowiedniej pory na dziecko

Polecane posty

Gość adres tymczasowy

Mam 28 lat, a od 6 leczę się na PCOS (antykoncepcja hormonalna). Mąż uważa, że powinniśmy starać się o dziecko, bo z moją przypadłością może to potrwać. Zgadzam się z nim, ale mam tyle oporów: - boję się odstawić tabletki anty po tylu latach (czuję się z nimi naprawdę świetnie, przed rozpoczęciem leczenia borykałam się z torbielami, obfitymi nieregularnymi miesiączkami, nadwagą, beznadziejną cerą, na antykach mam poczucie, że wszystko w moim organiźmie działa jak powinno) - mam ogromny lęk przed ciążą z powikłaniami, wadami genetycznymi itp. - nigdy do tej pory nie zajmowałam się noworodkiem, nie mam pojęcia jak wyczuć czego takie małe dziecko potrzebuje - nie mam stałej pracy ani własnego mieszkania (czytaj, nie jestem ustawiona życiowo tak jak bym chciała) - dziecko zmienia życie na zawsze, a ja nie wiem czy podołam takiej zmianie Z drugiej strony, jeżeli będę zwlekała z tą decyzją, to może się okazać, że będzie dla mnie za późno na ciążę ze względów zdrowotnych. Zawsze chciałam mieć dziecko, ale myśl że to JUŻ trochę mnie przeraża. Co mogłybyście mi poradzić? Wiele z Was ma już dzieci i może też zmagało się z podobnym dylematem...

Gość gość
prawda...najgorsza jest ta niepewność, kiedy się uda zajść, nawet przy twoich problemach możesz nie mieć żadnych problemów...

Gość gość
Trochę podobnie jak u mnie. Z tym że ja zawsze czekałam na tą lepszą chwilę, a gdy chciałam to dłuuuugo nie mogłam zajść w ciążę. Jesteśmy cały czas na dorobku, ale lata lecą, na pewno sobie poradzimy, i wierzę że Tobie także

Gość gość
jak pogodzić dziecko i brak stabilnej pracy?

Gość gość
boję się odstawić tabletki anty po tylu latach (czuję się z nimi naprawdę świetnie, przed rozpoczęciem leczenia borykałam się z torbielami, obfitymi nieregularnymi miesiączkami, nadwagą, beznadziejną cerą, na antykach mam poczucie, że wszystko w moim organiźmie działa jak powinno) - mam ogromny lęk przed ciążą z powikłaniami, wadami genetycznymi itp. Czułam i miałam dokładnie tak samo. panicznie bałam się odstawić tabletki, bo wiedziałam że cera itd. zacznie się pogarszać, a nie pewność jak długo będę się starać mnie przerażała. Odstawiłam w wieku 31 lat i po pół roku zaszłam w ciąże. Ogromny lęk przed tym, czy wszystko będzie dobrze , myśle że ma każda kobieta, jedna mniejszy druga większy ale ma. Ja też nigdy wcześniej nie zajmowałam się noworodkiem, ale to przychodzi samo.