Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pavlova

Język niemiecki

Polecane posty

Gość Pavlova

Witam, jestem obecnie studentką i myślę o wyjeździe po studiach właśnie do jednego z niemieckojęzycznych krajów.Wcześniej troszkę się uczyłam niemieckiego, ale mam wrażenie, że niewiele pamiętam. Niestety mam takie studia, że nie dam rady uczyć się w szkole językowej ze względu na brak czasu. Myślę, żeby najpierw nauczyć się samego jezyka a potem szkolić się już w typowo zawodowym. I tu moje pytanie czy możecie polecić jakieś sprawdzone strony do nauki niemieckiego ewentualnie jakąś książkę? Z góry dziękuję za odzew. Pozdrawiam:)

Gość gość
Jezyk niemiecki dla Polakow, byla kiedys taka ksiazka w PL, zeby tu studiowac musisz naprawde znac dobrze j Niemiecki ansonsten hast Du zimmlich schlechte Karten

Gość Pavlova
dziękuję :) jak już wyżej napisałam chcę wyjechać po studiach, mając już dyplom:)

Gość gość
warunkiem dostania sie na studia w niemieckojezycznych krajach jest pomyslne zdanie egzaminow z j niemieckiego oczywiscie na uniwesytet gdzie sie bedziesz starac,, u mnie sa np studia przygotowawcze trwaja 9 miesiecy gdzie sie uczy tylko niemieckiego, bardzo drogie i bardzo wyczerpujace,,,,

Gość gość
w doopie byles i gowno widziales skoro nie umiesz poprawnie pisac po niemiecku kretynie:-OZIEMLICH SIE PISZE A NIE ZIMMLICH ANALFABETO POLSKI

Gość gość
hast du noch nie einen Tippfehler gemacht , du Arschloch

Gość gość
chyba gefunden a nie gemacht :o

Gość gość
zrobic blad a nie znalezc, w tym momencie zrobilem blad z podwujna m litera, a ten d**ek znalazl moj blad i sie wymadrza pedal jeden

Gość Pavlova
skoro masz problem z polską ortografią to i w niemiecką również możesz mieć