Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Wasze dzieci czesto zostawiacie pod opieka mamy tesciowej czyli babc

Polecane posty

Gość gość

moja ma 10 miesiecy, pierwszy raz ja zostawie na cale popoludnie i wieczor bo idziemy z mezem na wesele :(

Gość gość
aha, zostanie z tesciowa.

Gość gość
To własciwie o co pytasz do cholery?

Ja zostawiam jak jadę na zakupy aby coś kupić, a do tego jeszcze kończe szkołę.

Gość gość
no czy czesto dajecie babciom swoje dzieci pod opieke

Gość gość
nie. nigdzie nie wychodzimy sami tylko ciagle z dzieckiem

Gość nnnnm
Nie. Moje dziecko ma 4 lata. Pod opieką moich rodziców był może z 8 razy tak do godziny. Pod opieką dziadków był 2 razy też tak do godziny. Zdarzało się to TYLKO wtedy gdy był chory i go nie mogłam ze sobą zabrać, lub gdy ja szłam do ginekologa np. Dodam, że i jedni i drudzy dziadkowie mieszkają do dwóch kilometrów od nas.

Gość gość
mam rocznego syna i 3 letnia corke. praktycznie w każdą sobotę dzieciaki nocują u którejś babci i spędzają niedzielę do południa.

Gość gość
Dziecko ma 3 mce - nie często, pierwszy raz jlna popołudnie/wieczór i pół nocy jak miał 6 tygodni, teraz tak 2-3 h średnio na 10 dni. Gdybym potrzebowała więcej to bym zostawiała, ale biorę dziecko prawie wszędzie - jak płqcze to go karmię...;-)

Gość mamulka  julusi
Moja córcia ma 5 lat i nigdy nie była pod niczyją opieką. Zrezygnowałam dla niej z pracy, hobby, przyjaciół. Ona przecież jest najważniejsza :) Jestem szczęśliwa mogąc z nią być 24 h na dobę, jestem domatorką więc nie lubię nigdzie wychodzić czy wyjeżdzać. Kino nam niepotrzebne, mamy dvd. Nie wyobrazam sobie co będzie za rok, gdy poślę córcię do szkoły. Nie mogę o tym nawet myśleć :(

Gość gość
Podobnie - raz na 10 dni gdzies na 2-3h, zeby cos szybciej na miescie zalatwic I mlodego nie targac

Gość gość
jasne że tak córka, ma 14 miesięcy a ja pracuję od 6, często zostawała z teściową ale teraz wymieniamy sie tylko między sobą z mężem i jest super, za to weekendy... nie ma Nas dla nikogo, jesteśmy tylko we trójkę:)

Gość LemonD
Czy często to nie wiem, tyle ile potrzeba. Nie mam z tym problemu jak niektóre mamy które nie odstąpią dziecka na pół godz. Jak był w wieku Twojego to zostawał ze swoją chrzestną na kilka godzin, sama proponowała, że jak chcę na jakieś zakupy wyskoczyć czy gdzieś to chętnie przypilnuje. Teraz ma 4 lata i nie ma problemu, żeby jechać do cioci czy babci na cały dzień a i nocować mu się czasami zdarza. Nic się nie martw, będzie pod dobrą opieką a nie z obcymi. Mam nadzieje. że się chociaż trochę pobawisz na tym weselu a nie będziesz dzwonić co 5 minut do babci. :D

Gość LemonD
I uważam, że skoro masz te obawy to może powinnaś wcześniej zostawić 2-3 razy dziecko z babcią, chociaż na parę godzin, żeby przyzwyczaili się do siebie.