Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzy

Polecane posty

Gość gość

hej. od wczoraj leje się ze mnie cos białego i nie wiem czy to grzybica bo to nie jest serowate tylko taki normalny śluz i tam może były ze dwie grudki takie białe małe i nie wiem, pomóźcie, dodatkowo mnie tam swędzi i nie wiem chyba to jednak grzybek jest, miała tak któraś bo nie wiem co robić. Lekarz pewnie nie w tym tygodniu mnie przyjmie:(((((((((

Gość gość
Wygląda to na początek grzybicy. Idź do lekarza pierwszego kontaktu po globulki, jeśli nie uda się do ginekologa w najbliższym czasie.

Gość Akacjon
Początki grzybicy. Wybierz się do lekarza rodzinnego skoro ginekolog w tym tygodniu Cię nie przyjmie, bez problemu rodzinny przepisze Ci nystatynę. Kup w aptece tantum rosa oraz invag, oba bez recepty. Saszetkę rozpuszczaj w ciepłej wodzie i podmywaj się dwa razy dziennie, przez całe leczenie wspomagaj się probiotykiem, dzięki niemu szybciej się wyleczysz i uchronisz się przed nawrotem choroby.

Gość Betty Q
Wygląda to na początek grzybicy, zapisz sie do ginekologa. Poproś o szybki termin ze względu na bardzo dokuczliwe dolegliwości, bo podejrzewasz grzybice. Powinni wziąć to pod uwage, przynajmniej mój ginekolog bierze. Póki co smaruj sie provag żele, który zmniejszy świąd, nawilży i zahamuje rozwój infekcji.

Gość gość
dobrze Ci dziewczyny radzą-spróbuj iść do rodzinnego jeśli do ginekologa się nie uda.Mnie w takich sytuacjach na swędzenie pomaga clotrimazolum maść i invag dopochwowo.oba kupisz bez recepty. Co do upławów to nie zawsze to musi wyglądać tak samo,ale swędzenie jest typowe dla grzybicy.

Gość gość
Czasami przy zaburzonej równowadze mikrobiologicznej może występować pieczenie, swędzenie możesz spróbować posmarować się provag żelem, który nawilża, łagodzi podrażnienia, pomaga w utrzymaniu właściwego pH pochwy. Ja stosuje go codziennie po kąpieli.

Gość gość
przestańcie z tym provag żelem-żenada ,dziewczyna potrzebuje leku!a nie probiotyku!

Gość gość
lekarz da ci leki na infekcję a puki co użyj krem clotrimazolum dwa razy dziennie....i coś na uspokojenie np.ziołowego żebyś tak się nie stresowała tym swędzeniem...