Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysypka nieswędząca pomocy

Polecane posty

Gość gość

od jakiegoś miesiąca mam wysypkę na rękach i nogach. Są to małe kropki koloru bladoróżowego. wysypka mnie nie swędzi, jedynie po kąpieli czasem czuję swędzenie. nie wiem juz czy z tego ze ona serio swędzi czy dlatego ze po kąpieli o niej myślę bo wtedy sobie o niej przypominam keidy ją oglądam. byłam u lekarza ale lekarka tez w sumie nie wie co to moze byc. dostałam masc i calcium. calcium tez juz piłąm ale nie pomogło no ale piję znowu. nie jadłam niczego nowego, nie zmieniłam kosmetyków ani proszku o prania. Czy ktos ma pomysł z czego moze byc taka długotrwała wysypka?

Gość gość
na przedramionach i ramionach, i na udach i kilka pojedynczych plamek na łydkach.

Gość gość
Przedramiona/ramiona, uda i łydki to miejsca narażone na ocieranie proszkami, płynami i innymi substancjami z odzieży. Jest to zazwyczaj alergia kontaktowa. Zapytaj o skierowanie do alergologa

Gość gość
umówiłam się ale do wizyty jest półtorej miesiąca...;/ a ja sie zaczynam troche martiwc tą wysypką. Czy są jakies groźne choroby ktore sie własnie wwysypką objawiają?

Gość gość
Podejrzenie o grzybice jelyt, candida albicans, ktora powoduje taka wysypke. Nie radze isc do lekarza chemicznego, ale do kogos ktory uzywa aparat MORA albo aparat EAV wg. dr. Volla. Te aparaty diagnozuja, wybieraja optymalne leki i diete.

Gość gość
zapytaj lekarza pierwszego kontaktu czy to może być świerzb, jeśli uzna, że to możliwe to dostaniesz skierowanie do dermatologa albo od razu receptę na maść..