Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To może pogadajmy o niekompetenych lekarzach położnych i doradcach

Polecane posty

Gość gość

laktacyjnych od których pewnie niejedna kobieta nie otrzymała pomocy, wsparcia albo została zbyta odnośnie tego, że wydawało jej się, że ma mało pokarmu w piersiach i dziecko się nie najada dlatego zaczęła dokarmiać mm a później przeszła tylko mm.

Gość lopis
na szczęście takich nie miałam w swoim otoczeniu :-) choć rodzina sugerowała koło 8tygodnia życia, jak młody chciał ssać non stop, żeby dać butelkę, bo może pokarm za chudy albo za mało pokarmu. zaparliśmy się z mężem, że nie i z powodzeniem karmię dalej już ponad 5 miesięcy, a synek bardzo duży i lubi podjeść.

Gość gość
Naczytały się głupot na kafeteri i teraz lekarz i położna z wykształceniem to już niekompetenti dla takiej młodej mamusi której się w głowie poprzewracało, bo jej się wydaje że jak ma dziecko to wszystkie rozumy pozjadała i innych może krytykować. Żenada...

Gość gość
w moim przypadku położna okazała się niekompetentna - prosiłam o pomoc i doradziła mi jakie mam kupić mleko... to jest dopiero żenada

Gość gość
bo jej się wydaje że jak ma dziecko to wszystkie rozumy pozjadała i innych może krytykować - CZYTAJ BABO ZE ZROZUMIENIEM!! prosiłam o pomoc ale jej nie uzyskałam - czy to świadczy o tym, że pozjadałam wszystkie rozumy?

Gość gość
mi położna powiedziała jak przyszła do domu zdjąć szwy po cc, że nie dam rady wykarmić dziecka tylko piersią, bo jest duzy, urodził sie z wagą 4500. I cyt "bede zmuszona go dokarmiać mm". Wkurzyłam się. bo nie miała podstaw tak mówić, dziecko miało dopiero 8 dni, ja nie miałam problemów z karmieniem a ta baba mi mówi, że "bede musiała dokarmiać mm, bo nie dam rady wykarmić go piersią".. Pomyliła się, karmię ponad rok i moje dziecko nie musiało byc "dokarmiane mm". chyba zadzwonie do tej położnej i jej powiem, jak sie bardzo pomyliła i ile złego zrobiła łażąc po domach i gadając takie bzdury młodym matkom w połogu... ile kobiet przez nią mogło zwątpić w swoje siły, bo "skoro położna mi powiedziała, ZE BEDE MUSIAŁA DOKARMIAC BO NIE DAM RADY WYKARMIC PIERSIĄ"to cos musi w tym być.

Gość gość
ja niestety musiałam przejść na mm bo miałam bardzo dużo mleka ale było jałowe i córcia w ogóle nie przybierała na wadze. Po 2 tyg już zaczęła chudnąć, nie wspomne juz o tym mjak sie wręcz darła godzinami nie wiedziałam co jej jest a ona krzyczała z głodu. Tak więc czasem mm to jedyne wyjście. Ja brałam witamyny, dobrze się odżywiałam, wyniki krwi miałam idealne a mleko miałam byle jakie.

Gość gość
Pomyliła się, karmię ponad rok i moje dziecko nie musiało byc "dokarmiane mm". chyba zadzwonie do tej położnej i jej powiem, jak sie bardzo pomyliła i ile złego zrobiła łażąc po domach i gadając takie bzdury młodym matkom w połogu... ile kobiet przez nią mogło zwątpić w swoje siły, bo "skoro położna mi powiedziała, ZE BEDE MUSIAŁA DOKARMIAC BO NIE DAM RADY WYKARMIC PIERSIĄ"to cos musi w tym być. - DOKŁADNIE, przez takie położne pewnie wiele matek zrezygnowało z kp

Gość gość
12:43 - kolejna nie potrafiąca czytać ze zrozumieniem :) to chyba Ty kobieto pozjadałaś wszystkie rozumy!

Gość gość
niepotrafiąca:) oczywiście

Gość kapelusznica
Ja miałam nieprzyjemną scysję z lekarką, która twierdziła, że dziecko głodzę. Dziecko przybierało 60 g dziennie i nadrabiało straty poszpitalne, gdzie straciło ponad 400 gram, bo położnym wydawało się, że nie najada mlekiem matki więc pakowały w niego humanę, którą mały zwracał razem z moim pokarmem(był uczulony na mleko krowie). Przy którymś szczepieniu ta sama lekarka stwierdziła, że dziecko jest przekarmiane, a nadal był karmiony piersią tylko:). Jeżeli mogę cokolwiek doradzić, to ufajcie mamy swojej intuicji.

Gość gość
ja niestety nie posłuchałam swojej intuicji i bardzo żałuję ale wyciągnęłam wnioski na przyszłość:) oczywiście nie jest tak, że podważam decyzję lekarza, położnej ale jak mam wątpliwości to konsultuję sprawę z innym lekarzem a rady rady dzieciatych koleżanek, ciotek, czasem nawet mamy jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam

Gość gość
jagoda 369 - chętnie bym takiego poznała, serio.

Gość gość
mi polozna kazala karmic synka raz piersia raz mm, stwierdzila ze jak wola jesc co 30 min to sie nienajada, niestety posluchalam a teraz syn wogole nie chce ciagnac cyca, zmuszam go zeby chociaz troche zjadl....

Gość gość
osoba, która szuka pomocy uważana jest za taką, która pozjadała wszystkie rozumy - codziennie dowiaduję czegoś nowego:)

Gość gość
13:20 - człowiek uczy się całe życie :)

Gość gość
dlatego jestem zdania, by samemu szukać wiedzy, i znać chociaż teorię. Szczegolnie na temat karmienia piersią. Radzę szukać sama, bo co lekarze, położne (niktóre) mówią na ten temat bzdur, to włos się jeży na głowie:O

Gość Fiorellaaaaaaa
U nas akurat pomagają jezeli chodzi o karmienie piersia, moze i za bardzo bo mojej kolezankce, ktora nie chciala karmic powiedziała, że jest wyrodną matką:-/ Co do lekarzy to powiem tylko tyle ,ze ja 4 godz lezałam z partymi skórczami bo lekarzowi sie nie chcialo przyjsc przebic mi pecherza bo rozwarcie bylo na 10 cm tylko te wody nie odeszly,jak w koncu sie zebral i to zrobil to w 15 min urodziłam,Kto rodził to wie jak to jest ,bóle parte a nie mozna przec....

Gość gość
Fiorellaaaaaaa - nie miałam na myśli szpitala ale położną, która przychodzi do Ciebie do domu, niby zostawia wizytówkę żeby dzwonić jak będzie jakiś problem a jak problem się pojawia to kicha... licz na siebie.

Gość gość
ja w szpitalu miałam rewelacyjną opiekę, natomiast jak wróciłam do domu to położna się nie popisała.