Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WhiteMolly

Domowe sposoby na chorobę

Polecane posty

Jestem na początku ciąży, byłam u lekarza rodzinnego w sprawie uporczywego kaszlu, który mnie męczy. Okazało się, że mam zapalenie oskrzeli, ale musimy się obejść bez antybiotyku, ze względu na ciążę. Dostałam mucosolvan, cholinex, rutinoscorbin i apap. Jak mogłabym w "domowy sposób" podkurować?

Zapalenie oskrzeli jest poważniejsze niż moje przeziębienie, ale ja się leczyłam herbatą z miodem i cytryną oraz sokiem z malin i chlebem z czosnkiem. No i leżeniem pod kołdrą. A do nosa - woda morska ( w aptece się kupuje) i płukanki na gardło ziołowe np : dentosept ( chyba się tak nazwywał) Możesz spróbować, życzę zdrowia.

Herbata z miodem i cytryną jak najbardziej, piję codziennie. Pod kołdrą leżeć nie mogę, bo mam czterolatka w domu, także trzeba coś i z nim porobić. Katar może tak bardzo i nie dokucza, najgorszy ten kaszel, momentami aż duszący.

Gość gość
Ja ostatnio leczyłam córkę bez z antybiotyków własnie z zapalenia oskrzeli. Zapalenie oskrzeli charakteryzuje się że na oskrzelach "przykleił się" sluz. Musisz się go pozbyc. Jak? najwazniejsze to sie rozgrzewać. Smarowac maścią rozgrzewającą klatke piersiową i plecy, na klatke piesiową połóz gaze nasączoną amolem i zawiń sie w koło szalikem. Regularnie niech ktoś Cie oklepuje, paiętaj zeby kłaść się do oklepywania głowa w dół tak żeby slus spływał... Jesli chodzi o jedzenie to koniecznie jeść: rosół, zupy z wiekszą ilością czosnku i cebul, mile widziany Imbir (rozgrzewający) i majeranek (rozkurczajacy). Powodzenia. Moja corka wyszła z tego po 3 tygodniach i cały czas była pod kontrolą lekarza. Naturalne leczenie trwa dłuzej ale przynajmniej nie trujemy organizmu chemia.

Gość gość
Aha, dopóki kaszel nie przejdzie nie wolno jeść: mąki pszennej (makarony, chleb) oraz zadnych surowych owoców o warzyw a zwłaszcza bananów które są śilnie śluzotwórcze (potem sie matki dziwią że dziecko im non stop smarka). Wszystko gotowane najlepiej. No i miód tez jest śluzotwórczy więc ostrożnie z nim.