Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić z 5 latami razem

Polecane posty

Gość gość

Witam Piszę tu do Was z prośbą o poradę,jeśli nie masz ochoty takiej porady udzielić daruj sobie kąśliwe uwagi bo jest mi wystarczająco trudno. Jestem z chłopakiem 5 lat .Ja 25 lat on 26 .kocham go jest dobry, opiekuńczy,troszczy się o mnie zawsze mogę na niego liczyć i on na mnie również,ale jeden aspekt nie daje mi spokoju i powoli psuje nasze szczęście .Problemem są jego studia a raczej ich brak przez 4 lata okłamuję rodziców ,że Kamil studiuje i ,że teraz będzie robił inżynierkę .Powodem mojego kłamstwa jest podejście moich rodziców ,że facet bez studiów nie da rady utrzymać rodziny i taki papierek jest konieczny.Nie chciałam skreślać Kamila tylko dlatego,że sytuacja życiowa nie pozwala mu na podjęcie studiów.Teraz kończę studia przeprowadzam się do mieszkania które mam po cioci,chcielibyśmy razem zamieszkać Kamil planował iść na zaoczną informatykę ,wszystko wydawałoby się ok przeprowadzimy się ja pójdę do pracy Kamil na zaoczne wszystko się ułoży .Niestety problemem jest spotkanie naszych rodzin jesteśmy 5 lat a oni się jeszcze nie znają planowaliśmy ślub ale teraz wszystko wisi na włosku.Boimy się że przy spotkaniu jego matka lub ktoś z jego rodziny wygada się ,że Kamil nie studiuje i moi rodzice mnie znienawidzą ,że ich przez tyle lat okłamywałam i stracę rodzinę i Kamila.Rodzice nie są osobami ,które takie kłamstwo by mi wybaczyli.To kłamstwo jest z miłości do Kamila ,ale też kocham rodziców wiem ,że oni chcą dla nas dobrze pomagają jak mogą ,remontują mieszkanie ,odkładają na ślub lubią Kamila i współczują mu problemów z matką i dla tego to kłamstwo jeszcze bardziej mi ciąży. Proszę poradźcie co dalej bo już nie daję rady mam koszmary w nocy .

Gość gość
Pytanie dodatkowe: czy Twojemu chlopakowi nie przeszkadza ze sie go wstydzisz?

Gość gość
Mój chłopak wie jakich mam rodziców,i o tym ,że oni sądzą że studiuje, tylko że jak my zaczynaliśmy się spotykać to on zaczynał studia ale nie udało mu się nawet zaliczyć 1 semestru i ja od tego momentu okłamuję rodziców ,że on nadal studiuje.

Gość gość
Nie mozesz ukrywac tego nieskonczenie, jestes dorosla i podjelas juz decyzje ze z nim chcesz byc. Pomysl sobie ze 15 latki zachodza w ciaze i musza rodzicom powiedziec. Twoj problem jest znacznie mniejszej wagi. Nie boj sie

Gość gość
wstrzymaj sie do rozdania zaproszen gosciom, wtedy bedzie pozamiatane i rodzice beda musieli zaakceptowac :)

Gość gość
Czyli mam dalej iść w zaparte i w lutym powiem ,że Kamil obronił inżynierkę i magistra nie robi przeprowadzić się i szykować do ślubu i on w miedzy czasie jednak te studia zrobi? czy to ma szanse się udać??

Gość gość
wiesz co czytalam w Sens jak sie powinno decyzje podejmowac, Wyobraz sobie dwie sytuacje ze mowisz i ze nie mowisz. Zobacz ktora jest bardziej wygodna i powoduje ze lepiej sie czujesz. Ja nie rozumiem jak mozna klamac w takie sprawie. Moze nie studiuje ale ma super prace. Ma?

Gość gość
17.10.13 jak najbardziej popieram. Moja siostra ma męża, który dopiero kiedy się z nią związał skończył szkołę średnią, ale ma stałą pracę i dobrze płatną. Teraz mają dzidziusia i nie narzekają.

Gość gość
Pracuje przy komputerach jest serwisantem i naprawia ludziom kompy na miejscu u nich w domu robi to co lubi i co go interesuje.Okłamałam bo zobaczyłam ,że jest super chłopakiem któremu warto dać szansę ,a niestety świadomość rodziców,że bez studiów teraz się nic nie da robić jest nie do przegadania.

Gość prrowokatorr
Co zrobić zz 5 latami bycia razem ? Nakłamałaś swojej rodzinie. Nie rozumiem co do tego ma twój facet. On nie oszukiwał twoich rodziców. To raczej oni mają kompleksy i aspiracje. Kiedyś mawiało się że:" Wyżej sro niz d**e mo" I takie odniosłem wrażenie. Powiedzieć rodzicom prawdę i wytłumaczyć że kłamałaś żeby im sprawić przyjemność. Jeżeli oni zdyskredytują chłopaka to znaczy że mają coś nie za bardzo pod sufitem. Przerost ambicji nad zdrowym rozsądkiem. Jeżeli pan inżynier może wziąć ślub z kucharką, ty również możesz mieć faceta bez studiów. A studia jak sama piszesz zawsze można skończyć........

Gość gość
Ja rozumiem, że rodzice pomagają finansowo itd. , ale chyba najwyższy czas patrzeć na swoje życie, szczęście. Na pewno Wam się ułoży. Powodzenia