Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaszel

Polecane posty

Gość gość

Ile trwa u waszych dzieci kaszel?

Gość gość
U mojego trzyletniego syna zaczal sie 4 tydzien kaszlu...Bylismy w tym czasie dwa razy u lekarza zeby sprawdzil czy osluchowo czysty Jutro idziemy znowu i chyba bedzie antybiotyk niestety bo kaszel jest okropny duszacy i mokry Nic nie pomaga Ani syropy z apteki ani domowe sposoby A dawalam chyba wszystko No nic w takiej sytuacji pozostaje juz chyba tylko antybiotyk

Gość gość
na mokry kaszel dostaliśmy odrazu antybiotyk bo charczał jak stary dziad, przeszło po tygodniowej kuracji. niestety nie dawno pojawił się suchy... i niewiem co gorsze... wygląda jakby się krztusił... a na dodatek czeka nas szczepienie i ciekawe co lekarka powie synek ma 7 mc

Gość gość
półtorej miesiąca, wyleczony w końcu syropem z cebuli i czosnku, mówię wam dziewczyny naprawdę super ten syrop, 4 dni i po kaszlu.

Gość gość
Ja w zeszlym roku nie moglam corki doleczyc z kaszlu. Pulmonolog dwa razy pediatra chyba ze 3. Poszlysmy do laryngologa i okazalo sie ze ma refluks ktory jest spowodowany syropami ktore byly jej dawane tyle czasu. Wiec bledne kolo kaszel od refluksu a refluks od syropow

Gość gość
A mozna przepis na ten syrop. Czy go sie zalewa cukrem?

Gość Karola28222
My zaczynamy leczyć Zuzię przy pierwszych objawach kaszlu - zwykle jest to kaszel mokry związany z infekcjami, wówczas potrzeba czegoś odkrztuśnego i ułatwiającego oddychanie. Najczęściej stosujemy syrop, np. bronchosol. Kaszel trwa w zależności od szybkości w wyłapaniu infekcji i włączenia leczenia, od kilku dni do 2 tygodni.

Gość alakoalaaaaa
jaki on ma smak i od ilu można go podawać? Moje dziecko raczej nie lubi smaku syropów i krzywi sie strasznie, jak musi coś brać :/

Gość Karola28222
No właśnie smak jest dużą przewagą! Większość syropów wykrztuśnych, przeciwbakteryjnych czy pomagających zwalczyć infekcję jest po prostu niesmaczna - gorzkie, cierpkie, o mocnym smaku. Ja sama najczęściej się krzywię i mam problem z przełknięciem, a co dopiero dziecko... Tak więc syrop o dobrym działaniu, a do tego przyjemnie smakujący jest jak wybawienie :) Naprawdę polecam Ci spróbować Bronchosol, zobaczysz, że nie będzie kręcenia nosem w powodu smaku.

Gość alakoalaaaaa
dzięki za odpowiedzi, kupiłam, podałam, rzeczywiście kręcenia nosem nie było, czekamy na efekty, póki co faktycznie jakby duszności mniejsze i wydzielina się łatwiej odkrztusza. Mam nadzieję, że na dniach pozbędziemy się tego wstrętnego kaszlu.

Gość Alex1234a
No i jak efekty? Jak możecie to napiszcie też coś o cenie, bo sama się zastanawiam co podawać, niestety zaczęło się kasłanie :( Czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania takiego syropu? Powinnam najpierw porozmawiać z lekarzem, jak myślicie?

Gość cztery z plusem
U córek to tak max tydzień, u syna się ciagnie już 4 rok :-o

4 lata kaszlu? Szok! I co na to lekarz? U mojego syna najdłużej około 2 tygodni trwał, najpierw był suchy, potem mokry, z suchym było ciężko, bo jest bardziej męczący, ale z mokrym szybko sobie radzimy bronchosolem, młody go lubi, chętnie pije, więc i kaszel szybciej mija.

Gość Marcenir
4 lata kaszlu?! Aż nie wierzę w to co czytam. Jak widzę u dzieci przeziębienie i kaszel to podaję im Sambucol Baby - polecam zaopatrzyć się w ten lek bo jest bardzo, bardzo skuteczny!

Gość gość

Na infekcje oddechowe to nie ma lepszego sposobu jak inhalacja według mnie. Myśmy sobie kupili do domowego użytku model Novama Familino Pro. Działa idealnie, gwarancja jest wieczysta także powinien nam służyć jeszcze nie przez jeden sezon ani nie przez dwa.

Gość gość

Mam od paru tygodni inhalator ze strony novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja i sobie w domu z nim radzimy bez jakiś problemów. Poręczny, szybki w podlączeniu, z wygodnymi dobrze wyprofilowanymi maseczkami dla dorosłych i dzieci.