Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o urząd pracy

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, tydzien temu urodziłam dziecko, jestem zarejestrowana w urzędzie pracy jako bezrobotna, ze szpitala dostałam jakieś zwolnienie ale nie było na nim daty kiedy ono się kończy, ponieważ lekarze powiedzieli, że teraz już takich nie wypisują z datą końcową. Pojechałam zawieźć im akt urodzenia dziecka i to zwolnienie, od swojego lekarza nie dostałam żadnego innego zwolnienia i pani w urzędzie zarejestrowała mnie już na następny miesiąc. Czy powinnam dowieźć jakieś inne zwolnienie, żebym nie musiała stawiać się tam już w przyszłym miesiącu? Czy nie powinni mi wyznaczyć terminu dopiero po zakończeniu urlopu macierzyńskiego?

Gość gość
generalnie w urzędzie trzeba sie stawiać co miesiąc

Gość gość
ja jestem zarejestrowana dzisd mialam podpis kolejny dopiero w lutym

Gość gość
no tak, ale jeśli dopiero co urodziłam to chyba normalne, że za miesiąc nie będę w stanie pracować, więc po co każą mi się stawiać? jeśli wtedy dadzą mi pracę a ja jej nie przyjmę czy pracodawca się nie zgodzi to wyrejestrują mnie? Nie powinnam się zgłosić dopiero po zakończeniu urlopu?

Gość gość
jęsli ci sie nalezy macierzynski to wizyta powinna być po tym czasie, macierzynski nalezy sie kobietom które mają prawo do zaasiłku.

Gość gość
a gdy np. kobieta ma zasilek z up. i w tym czasie zajdzie w ciaze. czy cos mi sie nalezy?

Gość gość
a jeśli nie mam prawa do zasiłku to nie nalezy mi się macierzyński jako urlop tylko bez pieniędzy?

Gość PYYYTAJKA
Ja jestem zarejestrowana w urzędzie pracy jako bezrobotna i od lipca jestem bez prawa do zasiłku. Powiedziała mi babeczka na ostatniej wizycie że po porodzie z jakimś tam dokumentem ze szpitala mam przyjść do PUP i wyliczą mi bodajże 52 tygodnie urlopu macieżyńskiego... oczywiście bezpłatny, jedyne z tego to to że jest się ubezpieczonym i nie trzeba prze te 50-pare tygodni stawiać się co miesiąc na wizytę

Gość gość
k***a mać, przyszła z urzędu zielona, wez tam jutro zadzwon i zapytaj. widocznie ci sie nie nalezy skoro kaze ci przyjsc za miesiac.

Gość gość
nie musisz się wypowiadać jeśli tak bardzo denerwuje Cię moje pytanie... Cieszę się, że Ty zawsze taki doinformowany/a wracasz z wszelkich urzędów. Dziękuję Pytajka za konkretną odpowiedź

ja urodziłam w piątek a w poniedziełake milam wizyte w up. Babka zapisała w papierach, ze urodziłam (nic nie pokazywałam, ale 3 miesiące wcześniej skserowała moją karte ciąży) i wyznaczyła termin za 4 miesiąca. O żadnym urlopie nie wspominała

Gość gość
Może dlatego, że wyznaczyła Cię za 4 miesiące to uznała to jako urlop.