Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sucha skóra głowy co robić

Polecane posty

Gość gość

Jw. Nie mam pojęcia co może mi pomoc. Mam bardzo sucha skórę głowy i wygląda to jakbym miala tragiczny łupież

Gość gość
Mi na łupież pomaga DERMENA PLUS. Ostatnio go sobie właśnie zamówiłam w aptece internetowej Wapteka ale w sumie najlepiej to się wybrać do dermatologa.

Gość gość
Ale ja nie mam łupieżu. chodzi o to że skóra głowy jest bardzo sucha i WYGLĄDA jakby był to łupież. Pytanie polega na tym jak nawilżyc skórę głowy

Gość gość
Po pierwsze olejowanie, w takim przypadku dobry będzie olej arganowy, lniany, awokado, jojoba. Do mycia wypróbuj szampon nawilżający Allerco albo... płyn do hig. intymnej z Rossmana (Facelle).

Gość grajkka
Taki gęsty śluz o ciemniejszym zabarwieniu może wskazywać na grzybicę. Pojawiły się jeszcze jakieś inne, niepokojące sygnały? Jak miałam grzybicę pochwy to zmagałam się jeszcze z bardzo męczącym swędzeniem. Brałam trioxal i teraz jest znacznie lepiej. Mogę Ci doradzić tylko wizytę u lekarza.

Gość goska288
To niekoniecznie musi być łupież, tylko jakaś infekcja skóry i dlatego to tak wygląda. Mój mąż leczył grzybicę i miał takie białe płaty na głowie, które wyglądały jak duży łupież. Bardzo go swędziała głowa. Nie mogliśmy zaradzić temu specjalnymi szamponami. Poszedł do lekarza i dostał trioxal. Ma spokój już ponad pół roku.

Gość gość
nie sprzedaje się wam ten sroxal, prawda? jakieś niedziałające i niepotrzebne dziadostwo, pies z kulawą nogą nie kupuje, dlatego desperacko spamujecie i próbujecie tu szukać naiwnych?

Gość xsandrax

szampon od Atopis - świetny produkt, zawiera olej konopny w składzie

Wypróbujcie szamponu z serii MED od Wax Pilomax. Pozostawia skórę miękką, nawilżoną i delikatna warstwą ochronną. U mnie sprawdza się idealnie.